Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van nagyobb mint 8,5 GB-os DVD?

Van nagyobb mint 8,5 GB-os DVD?

Figyelt kérdés
2008. dec. 28. 22:03
 1/6 anonim ***** válasza:
69%

A HD-DVD nagyobb kapacitású:

A normál (12 cm-es) egyoldalú esetén egy rétegben 15 GB, két rétegben 30 GB, három rétegben 51 GB.

A kétoldalú ugyanebből egy rétegben értelemszerűen 30 GB, két rétegben 60 GB (három rétegben a két oldalú írás miatt nem írható).

A kis változata (8 cm-es) egy oldal, egy réteg esetén 4,7 GB, két réteg esetén 9,4 GB. Két oldalú írás esetén a duplája.

BD lemez (Blu-Ray) esetén egy rétegnél kb. 25 GB, két réteg esetén 50 GB a tárolható adat mennyisége.

DVD-ből is van a kétoldalú (a lemez mindkét fele írható), ott értelemszerűen kétszeres a kapacitás, azaz kb. 19 GB. Csak ehhez kétoldalú olvasó kell, vagy fél úton meg kell fordítani a lemezt :)

2008. dec. 28. 22:28
 2/6 anonim ***** válasza:

A HD-DVD kihalt szabvany, es ugyanugy nem DVD mint a Blu-Ray disc. Az utobbihoz Blu-Ray iro kell egyelore 50-60ezer korul vesztegetik.

A ketretegu dvd az tudja a 8,5GB-t, ha van ketoldalu ketretegu amivel szemely szerint nem talalkoztam akkor az elmeletileg tudhat 17GB-t...

(Tigi)

2008. dec. 28. 23:03
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Dupla DVD...
2008. dec. 29. 11:26
 4/6 anonim ***** válasza:
szabvány szerint kétrétegű - kétoldalú dvd, de én sem találkoztam még ilyennel...
2008. dec. 29. 17:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Olvastam, hogy Japánban csináltak egyik oldalán 3 rétegű, másik oldalán 1 vagy 2 rétegű lemezt.

De már régen olvastam, csak annyit tudok biztosra, hogy TL

lemeznek hivják (tripla layer).

A két oldalán összesen 18 Gb.

Csak az a baj, hogy nem gyártják, és különleges meghajtó kell hozzá.

2009. nov. 11. 12:44
 6/6 anonim válasza:

1, A HD-DVD bár DVD, a mai írók olvasók nem tudnak vele mit kezdeni, tehát a kérdésre nem ad választ. Ilyen alapon mondhatnánk, hogy a Blu-Ray is DVD, ami 25 GB-os, dupla sűrűség esetén pedig 50 GB-os.

2. Az egy oldalon elhelyezkedő kapacitás maximum a kérdező által említett 8,5 GB, így nincs nagyobb DVD.

2010. ápr. 9. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!