Hogyha váltok I3 8100-ról, I5 9500F-es akkor lesz nagyobb különbség játékok alatt FPS-ben?
Figyelt kérdés
RTX 2060 12gb videokártyát használok alapból. Lehet, hogy már ezt is cserélni kell lassan de a processzor csere szerintem fontosabb mert CoD Warzoneban gyakran ment be az fps 55 alá. De volt amikor 50 alá is és utána néztem és elvileg a processzor miatt van ez. Az 1% Low fps-em pedig 15-20 szokott lenni átlagban. Hogwarts Legacyban pedig 10 alatt is lenni szokott. Hogyha váltok erről a 4 magos sky lakeról I5 9500-ra akkor jobb lesz az fps minden játékban? És ha csak simán játszok akkor nem baj, hogy a processzor F jelzésű? Mert a nem F-es 9500 átlagban 10 ezerrel drágább. 9600-at egyszer láttam jó áron de hamar vitték is. 9600KF pedig 45 ezer körül szokott menni. És H310-es lapom van csak. Ebben a foglalatban pedig az I5-nél nagyobb példányú procik nem érik meg használtan.2023. ápr. 1. 20:44
1/4 anonim válasza:
Hát két magot mindenképp nyersze a dologgal, warzone-nak jól fog esni.
2/4 anonim válasza:
Nézz yt teszteket
De kis költséggel ezt tudod fejleszteni csak.
Warzone-hoz inkább egy B660/H610 + 12100F segítene igazán, költséghatékonyan. Nyilván drágább lenne, de a magonkénti sebesség óriásit nőtt.
3/4 anonim válasza:
Ja, és hogwarts egy szarul optimalizált játék. Az 1% low értékeken sokat rombol, ha „csak” 16GB RAM-od van. De erről is vannak YT tesztek, ha ezen javítanál
4/4 anonim válasza:
Igazából az RTX 2060 alá sok esetben talán a 8100 is elég, hogy kihajtsa mert nagyjából I5 7400 vagy 7500 szinten van. De a plusz 2 mag miatt fog lenni különbség a legtöbb játékban fps-ben ha nem is olyan sok. De igen az 1% és 0,1% Low értékek sokkal jobbak lesznek mindenhol. De egyébként nem tudom mennyi a kereted. De 40 ezerért már kapni elvétve I7 8700-at is. Lehet, hogy azt kéne megnézned mert az HT-s vagyis 12 szálas ami nagy előnyt jelent majd később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!