Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezen az oldalon miért van...

Ezen az oldalon miért van minden régebbi hardver annyira lebecsülve?

Figyelt kérdés
Például a régebbi I7-es processzorokra miért írja mindenki azt, hogy annyira rosszak, hogy játszhatatlanok velük az új játékok minek kell ennyire megvezetni az embereket. Amikor még egy I7 3770, 2600 is képes megállni a helyét teszteket. De még lehet, hogy egy első generációs I7-el. Vagy még egy I5 2300, 650-el is. Mert még azért egy 4 mag 4 szálas processzort sem mondanék teljesen használhatatlannak. Nézzetek már meg inkább egy tesztet akkor, ha ilyen buták vagytok. Ritkán azzal lehetnek beakadások. De ezek már valóban nem ajánlottak játékra. Mert minden foglalatba van 4 mag 8 szálas is már. Bár valóban vannak játékok ahol nem érik el a mindig 60 fps-t. Pl CoD Warzone II. Egy I7 4770 vagy Ryzen 1400 már ide is elég. De a játszhatatlan kicsit túlzás akkor is. Mondjuk egy ilyen játékba mint ez valóban jó ha 60 átlag fps megvan. játszhatatlan szerintem az, hogyha folyamatosan szaggat a kép mint pl a 2 mag 4 szálas prociknál a Spider Man-ba meg a Dying Light 2-ben. A videokártyákkal ugyanez van még, hogy egy 2gb-s GTX 960-ra mondjuk ezt vagy egy RX 470, GTX 1650-re esetleg ez is már talán határeset. Mivel FSR-el meg lehet oldani, hogy ne laggoljon egy 1050 3gb , 960 4gb esetén is. De az a grafikán is sokat ront. De szerintem megint egy túlzás ha az RX 570-470-580 vagy főleg a GTX 1060-ra mondjuk ezt. Még mediumon is használhatóak tudnak sokszor lenne. Bezzeg a 12 meg 16gb ram az elég a Hogwarts Legacyhoz. És azok a beakadások amit 16gb ram képes lowon is csinálni. Persze ezt is nevezhetnénk játszhatónak. De, hogyha szerintetek egy GTX 1060-as kártya meg egy I7 4770K/4790K processzor szerintetek használhatatlan kategória akkor ennyi erővel 16gb ram is az és 24-32gb ami használható. Úgyis lehet már kapni 25 ezerért is 32gb ramot.
2023. ápr. 1. 09:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%

És akkor térjünk vissz az alap problémához: hogy akarsz sikeresen játszani 60fps-sel a többiek ellen akik 150 felett nyomják? Az kínzás.

Jók voltak ez a hardverek a saját korukban, azokhoz a játékokhoz amikben kényelmessen hozzák a "jó" szintet. Ezen túlléptünk, ezek már kevesek. Most a csúcs az RTX4090 és hasraütésre a lassan érkező Ryzen 7 7800X3D, de 6-7 év múlva ezek is szépen lecsősznak majd a középmezőny aljára, 10 év múlva pedig ezek is ugyanúgy kevesek lesznek mint most a most 10 éves cuccok. A fejlődés miatt ez elkerülhetetlen és nincs is ezzel gond.

2023. ápr. 2. 01:40
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
John_McClane - rohadtul nem számít az fps! A ping számít multiban! Ha alacsony a pinged, alacsonyabb, mint a 150 fps-es luxusgazdag köcsögé, akkor te gyorsabb vagy nála!
2023. ápr. 2. 05:59
 13/15 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem az lennél aki akkor még talán lenne értelme elmagyarázni, hogy miért is számít az FPS is multiban főleg, az se véletlen hogy a 144Hz-en játszók sok esetben előnyben vannak a 60Hz-en játszókkal szemben.
2023. ápr. 2. 06:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"John_McClane - rohadtul nem számít az fps! A ping számít multiban!"

A ping is számít ez egyébként alapjában véve igaz. Visszanéztem a 16-17 évvel ez előtti screenshotokat és nekem már akkor is jóval 50ms alatti pingjeim voltak:

[link]

Ez a screenshot 2006-ban készült,már akkor sem volt gond a pinggel, pedig ez valami 384-512kbit körüli mezei kábelnet volt. Nem tudom mi okozza a folyamatos pörgésedet a ping miatt, de a ping nem probléma lassan már 20 éve :)

2023. ápr. 2. 15:29
 15/15 anonim válasza:
87%

Azért az se mind1 hogy mennyire jól optimalizált a játék.

Most pl kiadták a last of us pc-t. Hát én ekkora szutykot még életemben nem láttam. Mármint ilyen rossz portolást.

Ha egy játék normálisan meg van csinálva, akkor egész jól elfutkos régebbi hardveren is. Nekem sincs millás gépem, de a 2023-as játékok is elfutnak high-on 60al, igaz csak offline fullhd-ban.

Az a baj hogy évek óta nincs olyan játék ami komolyan érdekelne. Ami miatt megérné költeni a fejlesztésre. A másik meg az hogy mostanában félkész bugos szutykokat adnak ki teljes áron...

2023. ápr. 2. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!