Mitől van akadás egy laptopon?
Van egy dell laptopom és játékok közben, de nagyon ritkán filmnézés közben is szokott akadni. Játékoknál pl. A FarCry 3-nál szinte 3-5 percenként van FPS droop, és nagyon ritkán ki is dob a játékból az asztalra(bezárja a játékot).
MX150-es GPU-val van szerelve. Asztali gépnél még egyszerűbb kideríteni a hiba okát hardver cserével, de laptopnál nem tudom hogy mitévő legyek. Attol tartok, hogy bányásztak régen a laptoppal, de ezt az eladó cáfolta. Igazából nem nagyon lehet kideríteni. Újra van pasztázva Thermal Grizlyvel. Milyen tesztekkel, tesztprogramokkal tudnám kideríteni hogy mi okozza a hibát? Most kapott egy új SSD-t friss rendszerrel, és ugyan úgy csinálja. Lehet vele játszogatni, de elég bosszantó. Típus: Dell Inspiron 7472
Tudnátok nekem segíteni? Előre is nagyon köszönöm!
Biztos, hogy a legújabb driver van felrakva a GPU-hoz?
A laptop egyéb drivereit is nézd át, illetve minden hőmérséklet mutatót figyelj.
Észre vettem valamit, ami számomra érdekes. Hátha tudjátok mi a probléma.
Amikor elkezd laggolni, kb. 2-4 másodperc, olyankor a GPU kihasználtság lecsökken 30-40 %-ra a 99-100-ról, és a processzor kihasználtsága pedig felugrik 50-60 %-ról 100%-ra.
Hát ebben az esetben elég sanszos, hogy a GPU adta meg magát. És mivel laptopról van szó ez nem cserélhető.
Nagyon úgy tűnik, hogy annak rendje és módja szerint át lettél b@szva. Nem próbáltad ki játékokkal, mielőtt megvetted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!