Lehetséges hogy a retro számítógépek témája annyira felkapott lesz hogy egy idő után aki ezzel foglalkozik az ebből meg tud majd élni?
#9 Ha nyitsz is valami múzeum-tárlat félét, a belépőkből meg nem élsz, az száz... Ráadásul, ahhoz kell még vagy 20-30 év, hogy muzeális értéke legyen ezeknek a termékeknek.
Ráadásul, amíg egy technika ki nem fut teljesen, addig nem lesz kíváncsi senki rá.
Pl. tranzisztoros megoldás, na az már igen, vagy egy lyukszámítógép.
De a mostaniak még nem tartanak ott...
Maga a technika történet nem arrol hogy kis vagy nagy szám e. Pl. Az adatok lappok ilyesmik nagy számok? Nem. Mégis meg vannak említve a tortenelemben.
A másik: Folyamatában kell látni a dolgokat. Most nem nagy szám de a múzeum nem csak a mának van.
Személyes véleményem szerint pont a 486-os a határeset 386 286 xt egyre nagyobb számok ugyanakkor ezeknél sokkalta hátrébb kell menni.
A ZX81 pl. hasonló mérföldkő volt mint később az XT.
Adatok=avarok
A lappokat is kijavította laptopra de azt észre vettem. Ó, ez az informatikai ókor...
Akkor máshogy közelítem meg a kérdéskört:
gondolkozz eccerű nem geek emberek fejével...
Na ha sikerült átszellemülni, tedd fel a kérdést:
Érdekel ez a téma engem? Bemennék megnézni xy belépődíjért egy-egy számítógépet, alkatrészt eszközt, leírást róla? Minek van otthon gép, mit nézzek azon...
Na ugye. Szentendrén voltunk a Retro Design Centerben, igazából ténylegesen a retro termékek és a hangulat miatt, na de ott aztán volt minden mint a búcsúban. Maradandót nem nyújtott, de addig míg néztük, meg míg téma volt beszélgettünk róla, jó volt, kellemes emlék.
Én speciel egy fotótörténeti kiállításra, ahol minden, de minden féle gépek objektívek vannak kiállítva, 100+ év távlatából is, azt megnézném. Csak mert ritkaságok is lehetnek ott amit életemben nem láttam még élőben, max. képen.
16 javaslom a közgazdasági alapelvek tanulmányozását.
17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!