Hogy lenne érdemes megoldani a ventilátorok elosztását?
Az alaplapon van 1 cpu_fan és 1 sys_fan hely. Van 2 ventilátor a házon, és van egy cpu hűtő 2x4-es. Van egy 3as elosztó, eddig arra volt rákötve a 2 ház ventilátor és az ment a sys_fan-ba. A korábbi cpu hűtőm 1x4es volt, az ment a cpu_fan-ba. Kérdés, hogy mi hova menjen most, hogy a cpu hűtőnek már 2 hely kell.
Ezt a 3 lehetőséget látom
- marad ahogy van, a cpu hűtő egyik csatlakozója megy a 3as elosztóba a ház ventilátorok mellé
- az elosztó átkerül a cpu_fan-ba, abba megy a cpu hűtő és egy ház ventilátor
- egyik se jó, venni kell egy elosztót a cpu hűtőnek
??? Mi az, hogy két hely kell a cpu hűtőnek? Mármint van ilyen, nekem is (DRP4), de van is hozzá megfelelő elosztó. Szóval nem értem a kérdést. Dugd rá ugyanúgy az elosztót, mint ahogyan a házventiknél is van. Vagy ha nem kaptál hozzá, az elég gázos szitu, mert kellett volna... ha újként vetted, akkor reklamálj a gyártónál, ha használtként, akkor meg akitől vetted.
Ha veszed a kábelt, akkor meg figyelj rá, hogy 4 tűshöz (PWM) való legyen. Az egyik kimenetén a kábelnek csak 3 tű lesz, ne ijedj meg, mert az egyik tű a sebesség méréséhez van, de azt csak az egyik ventilátorról méri (3 tűseknél (feszültségszabályozós) ugyanezért csak 2 tű van a kimeneteken, egyiken van csak 3, amelyikről a sebességet méri)
Nem sürgős annyira a dolog szerintem, mert amúgy egy prociventilátor is jól áramoltatja a levegőt. Sokkal többet számít a nagy hőleadó felület ebben. Szóval ha megoldható reklamálással az elosztó kábel beszerzése, akkor nyugodtan kivárhatod míg megküldik.
(És persze el tudok képzelni olyan helyzetet is, hogy tényleg nincs alapkészletben egy ilyen procihűtőhöz elosztó. Furcsa lenne, de elképzelhető... meg is lenne az ilyen gyártóról a véleményem...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!