Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Betudom úgy állítani a rendsze...

Betudom úgy állítani a rendszert mint egy nast?

Figyelt kérdés

Azt szeretném hogy ip cím alapján elérjem a Linuxos gépemet és tudjak azon filmezni, letölteni meg minden.

Milyen linuxot használjak amire tudok Qbittorrent-et rakni?

2023. márc. 23. 22:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
Melyikre nem tudsz?
2023. márc. 23. 22:50
 2/12 Revolúcióbiológus ***** válasza:
0%
Persze, simán - megosztod a kívánt meghajtót a helyi hálózaton, illetve javasolt egy távoli asztal megosztást is csinálni, hogy könnyebben hozzá tudj férni.
2023. márc. 24. 00:10
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

"Milyen linuxot használjak amire tudok Qbittorrent-et rakni?"

Kb. mindegyik Linux-disztribúcióra elérhető/telepíthető.

"Betudom úgy állítani a rendszert mint egy nast?"

Ha kizárólag NAS-ként (szóval nem asztali gépként, amin lehet böngészni meg filmet nézni) akarod használni, akkor vannak kifejezetten NAS-kémt funkcionáló disztribúciók, mint például (az utolsó kettő BSD-alapú, ami - bár nem Linux, de "rokonságban" van a Linux-szal):

* [link]

* [link]

* [link]

de magad is felépítheted - például:

* Debian vagy Ubuntu Server - csak a legminimálisabban feltelepítve (nem kell grafikus felület se, hisz ez egy szerver)

majd az alábbi csomagok:

* openssh-server: a távoli parancssoros eléréshez (és a belső hálózaton kívüli SCP/SFTP fájlmegosztáshoz, de egyfajta VPN-szerverként is használható)

* samba: a hálózaton belüli "Windowsos" fájl- és nyomtatómegosztáshoz (utóbbihoz szükség lehet a cups csomagra is)

* minidlna: a médiafájlok hálózaton keresztüli kiszolgálására (mondjuk TV-re)

* transmission-daemon vagy qbittorrent-nox vagy deluged: háttérben futó torrentkliensként (mind a kettőnek van webes kezelőfelülete, de másik asztali gépről, vagy mobilról, különálló kliensből is lehet őket vezérelni)

De tehetsz még rá:

* Owncloudot vagy Nextcloudot - ezek egyfajta privát felhőtárhelyet csinálnak a NAS-odból

* Zonemindert - ha házi megfigyelőrendszered van

* OpenVPN-servert - ha a belső hálózatodat kívülről, titkosítottan akarod elérni

stb, stb... - a lehetőségek tárháza végtelen.

2023. márc. 24. 01:07
 4/12 anonim ***** válasza:
42%
Filmezésre pl. Jellyfin.
2023. márc. 24. 03:59
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Ha megkérdezted kicsi az esély, de természetesen be lehet
2023. márc. 24. 07:05
 6/12 anonim ***** válasza:
58%
4: a plex jobb, a jellyfin ossszekever mindent , egy káosz. Ja meg nincs egy halom tévére app
2023. márc. 24. 07:07
 7/12 anonim ***** válasza:
58%

#6 Használtam mindkettőt és ugyanúgy megoldja mindkettő a scrape-et. Abban valóban jobb a Plex hogy mindenre is van app. Jellyfin van hivatalosan LG-re, Samsung-ra pedig mókolással megoldható. Ezzel lefedtük a hazai TV-k 955-át. Egyébként KODI-ra van remek plugin ami lényegében Jellyfin-t csinál belőle, szóval amire felmegy a KODI azon lesz Jellyfin is.

Egyébként a Jellyfin nem más mint a totálisan ingyenessé tett Emby, az is remek, és az mindenre is telepíthető: [link]

2023. márc. 24. 07:42
 8/12 anonim ***** válasza:
58%
*95%-át
2023. márc. 24. 07:42
 9/12 anonim ***** válasza:
58%

Tudom, csak nekem nem vált be párhuzamosan megy mindkettő. Kb 30-35t film van nálam ott a jellyfin elég nagy hiba százalékkal dolgozik . Kodi alatt talán jobb bar a kodit én nem használom (de van mert a tvheadend is azon keresztül megy, néha az irodában azon tv-zem) így a plex és jellyfin is fenn van. A jellyt haverok használják mert van aki Android tableten filmezik.

Ha szállóba megyünk ott ha van okos tévé akkor plex egybol felmegy ra és tudom folytatni az otthoni filmeket, ha nincs akkor egy Xiaomi stick-el megoldom. Így a jelly jól hangzik de ha nem megy mindenen akkor nem ér semmit.

2023. márc. 24. 09:01
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem így néz ki:

-nextcloud: felhőtárhelynek

-syncthing: szinkronizáláshoz telefonról, távoli szerver backupokhoz, stb (nextcloud appja sajnos elég szar ebben 😃 de a böngészős felület jó, szóval egy google fotókat simán helyettesít azért az nc, az adatszinkronizálást inkább csak windows-zal).

-TVheadEND: DVB-C tunerrel kapcsolódik, és TV műsort rögzítek vele

-qBittorrent: a web-es felület szerintem pocsék, jó remote program nincs windows-ra, az androidosok se túl jók... de lényegében csak qB-n tudom beállítani, hogy „első és utolsó szelet..” meg „szekvenciális letöltés”, ami ugye segít, hogy már az előtt elkezdhessem nézni a filmet, hogy letöltődött volna a teljes fájl. Szóval kompromissumos. Windows qB GUI teljesen jó... valamennyire imitálja is a webes GUI, sőt a qB backupot egy az egyben át tudtam tenni asztali gépemről a szerverre, az adatokkal együtt, így újraellenőrzés nélkül azonnal seedbe állt minden.

Médiaszerverem az itt nincsen, mert windows gépről filmezek, az meg SMB-ről olvassa fájlként.

Szüleimnél emby van. Hihetetlenül pocsék a konfigurációs lehetőségek benne, totál rossz címeket ad meg egyes filmeknek/sorozatoknak (pl foundation, valami totál más sorozatnak ismerte fel), de a feliratokkal legalább nincs gondja.

A többi médiaszervernél még a konfiguráció sem igazán ment. Bár ez egy kompromisszumosabb rendszer, dockerben kell dolgoznom ott.

Traefik-kel oldom meg a httpS távoli elérést

Fix IP-m nincsen, DDNS szolgáltatást használok, a router frissíti az IP címemet hozzá.

Még ami nagyobb projektem lesz vele, az egy VPN szerver beállítása lesz.

2023. márc. 24. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!