Ha egy gépet teljesen újratelepítünk, akkor is vissza lehet állítani a régi fájlokat? (pl recuva-val)
Vissza bizony.
Tavaly próbálgattam régi nem használt HDD-kről adatot visszaállítani.
Simán csak formázva voltak, ezer éves 120-250GB merevlemezek, meglepően sok adatot vissza tudtam róla nyerni házilag is.
Rengeteg kép (volt amelyiknek csak a 70-80%-a volt látható) dokumentumok, és még néhány mp3 fájlt is sikerült regenerálni.
Itt van egy kérdés a témával kapcsolatban:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Úgy nem sok értelme van a HDD felülírásnak ha arról fut az OP rendszer és a már meglévő adatokat nem írja felül csak az üres helyet.
Ha jól emlékszem akkor a CCleaner-ben van olyan lehetőség, ahol csak a rendszer által üres helyként elkönyvelt részt írja felül.
Magyarán a szabad helyed xy GB, amit a saját-gépben látsz, csak azt írja felül, az adatokat és az OP rendszert nem bántja. De én ezt nem ajánlom.
Legjobb a tiszta törlés, egy másik PC-hez csatlakoztatod a szóban forgó HDD-t és úgy pucolod le CCleaner-el.
A linkelt kérdés alatt nagyjából mindenki egyet érett abban, hogy 1x felülírással lakkossági szinten lehetetlen adatot visszanyeri, 3x felülírással meg már laboratóriumi körülmények között sem biztos hogy sikerülne.
Köszönöm!
Még ilyet találtam, hogy SafeErase program, amely szintén törlésre való. Ez gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint a CCleaner?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!