A system76 számítógépei miben tudnak többet mintha en veszek egyet a boltban?
Figyelt kérdés
A system76 linuxos számítógépeket rak össze de miert eri oket megvenni? Egyedi hardver van benne ami linuxhoz van tervezve? Mert az alaplap tipusa az titkos információ.#System76
2023. márc. 22. 12:32
2/4 anonim válasza:
Kb ugyanolyan, mintha a Dell-től, a HP-tól, a Lenovo-tól vagy a Fujitsu-Siemenstől vennél gépet. Csak ezt alapból Linux-disztribúcióval szállítják.
3/4 anonim válasza:
Általában coreboot-ot használnak, vagyis az Intel ME ki van kapcsolva (ez a biztonságot növeli egy picit, meg abban segít, hogy nem fut random dolog a háttérben, de amúgy ha ezek nem érdekelnek, akkor nem fogod észrevenni)
Mivel alapból Linux-szal jönnek, ezért elvárható, hogy a driverek jók legyenek és ne kelljen őket babrálni (bár megintcsaj, ez általában is igaz szokott lenni, de nem mindig azért)
Nem tudom ez a gyártó-e, de van olyn linuxos gép, amihez jár hardver kezelő app, csak linuxra (pl. RGB állítása, ventik állítása)
4/4 anonim válasza:
A 2-es jól mondja, ugyanúgy "brand" számítógépeket értékesítenek mint pl. a Dell, HP vagy Lenovo. Ezért kerül többe mert nem egyéni építésű hanem a gyártó állította össze, másrészt azért mert erős hardverkomponensek kerülnek bele. Aki tőlük vesz desktopot vagy laptopot az a gyors alkatrészek mellett azt fizeti meg hogy egy előre üzembe helyezett, használatra kész, egyénre szabott és nagyon sok feladatra alkalmas számítógépet szállítanak le neki, az operációs rendszert ingyen adják. Kétféle OS választható hozzá az Ubuntu stabil LTS változata és az abból a System76 által kifejlesztett Pop!_OS nevű disztribúció, ez utóbbi szerintem sokkal kezdőbarátabb és a Cosmic Desktop nevű aztali környezete is pompás. AZ egyik ilyen laptopról láttam videót ami meggyőzött arról hogy legalább egyszer érdemes beruházni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!