Mi a gond az F szériás Intel processzorokkal? Miért szidják sokan?
Figyelt kérdés
Egy ilyen konfigurációban gondolkozom. Proci: i5-12400F, alaplap: Gigabyte B760M Gaming ddr4, 16GB ram, 1tb ssd, Inno3d rtx 3060 12gb vidikártya, 600w-os táp, Fsp cmt212 ház.2023. márc. 17. 09:14
2/13 P.O.C. válasza:
Én nem hallottam még soha, hogy szidják. Csak a szokásos AMD FAN kontra Intel FAN csatákat látok. De hogy konkrétan kifogjanak egy szériát, aminek csak annyi bűne hogy nincs IGP -je (amit amúgy se használnának), ilyenről nem hallottam.
3/13 A kérdező kommentje:
Legtöbb Pc-s boltban, F szériás processzorokkal adják el a gépeket. Kommentekben, írják, hogy ha ingyen adnák se kellene, egy hulladék az egész stb. Ezért bizonytalanodtam el most.
2023. márc. 17. 09:54
4/13 SIDLER22 válasza:
Az F szériás Intel prociknak annyi a hátránya, hogy a chip-jében nincs grafikus gyorsító. Vagyis az alaplapról nem tudsz videokimenetet kapni, mindenképp kell hozzá egy grafikus kártya.
Gondolom a fikázók azt se tudják mi az a VGA szóval gondolom azért fikázzák mert vettek ilyen gépet és nem adott képet nekik XD
5/13 P.O.C. válasza:
A ostobábbja mindig a leghangosabb, de ettől még nem lesz igazuk.
6/13 anonim válasza:
Gondolom sokaknak az a gondjuk vele, hogy nem 5000 fps-el fut a cyberpunk és tsai és ezért le is pontozzák
7/13 anonim válasza:
Nem baj, ha van ott egy régi tartalék videokártya is, de nincs velük semmi gond.
9/13 anonim válasza:
Én AMD oldalon is bekukkantottam már ezt, de az az alaplap volt olyan aranyos hogy CPU hibát csipogott, nem VGA hibát, így először azt hittem hogy a proci a rossz és már majdnem vittem garizni. Aztán egy jól irányzott gugli hozta meg az eredményt, de kellett vagy 20 perc mire megtaláltam, bepattintottam egy kártyát és láss csodát, azonnal elindult. Ha Intel oldalon is ez a helyzet akkor lehet azért szidják, mert a VGA hiányára CPU hibát kapnak és ezért azt hiszik, hogy az a rossz. De egyébként logikus, hogy kártya mellé fölösleges az integrált és ha csak kicsit is spórolsz, azon lehet nagyobb a tárhely vagy minőségibb a táp.
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat! A konfighoz esetleg valami hozzáfűznivaló? 350 körüli az ár amit még nem annyira sajnálok most gépre :D
2023. márc. 17. 11:04
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!