Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sok ember tényleg nem cserèlge...

Sok ember tényleg nem cserèlgetik laptopjukat? Inkább tesznek Ramot meg SSDt?

Figyelt kérdés
2023. márc. 21. 20:31
1 2 3
 11/25 DestinyInCap ***** válasza:
76%

Nekem is van egy lga775-ös alapokon nyugvó q9650-es proci, mellette 8gb rammal és emlékszem mikor az oprendszert ssd-ről futtattam, nem pedig hdd-ről már ezen is ég és föld volt a különbség gyorsaság szempontból.

Viszont ami már tényleg hátránynak mondható ezeknél a prociknál, az az, hogy hiába gyorsabb lesz és netezésre böngészésre elég, ami tény és való ... de pl. ha te szeretnél mondjuk 1080p-től nagyobb felbontáson akár yt videókat nézni vagy hasonlót, (tehát 1440p és afeletti) akkor már kevés oda sajna. Akadozni fog a videó nem kicsit, ettől nagyobb felbontáson pedig még inkább ezt lehet majd tapasztalni és ez = az élvezhetetlen kategóriával.

Összegezve ha neked megfelel az 1080p felbontás és csak netezésre használod egy ssd mellett, akkor szerintem elég oda, bár ahogy a #9-es is írta, én is megnézném hogy ha ez ilyen teljesítményt nyújt, akkor az alacsonyabb órajelű kis 2 magos cpu mit alkothat.

2023. márc. 22. 09:44
 12/25 DK-s ***** válasza:
0%

#9-nek:

A youtube-ot mindenféle akadás nélkül nézem 1080p-vel. Pont ezért baxtam ki az előzőt, mert a GMA950-es videó már a 720p-vel is birkózott néha.

Az oldalak betöltése általában a másodperc tört része.

#8 írja hogy a Youtube, Facebook, és a Tiktok már komolyabb oldalak, erőforrás szempontjából. Nos, én napi szinten használom mindhármat, és mindössze annyit veszek észre a "komolyságukból", hogy nem fél, hanem kb másfél-két másodperc az oldal betöltési ideje. Ez akkora probléma lenne?

Mert nekem nem.

2023. márc. 22. 20:14
 13/25 Paczalos István ***** válasza:
Tudod, Agyarország elég jól elengedett fizetések szempontjából, ezért az emberek hússzor is meggondolják, cserélik vagy sem a laptopjukat. Inkább bővítgetik, és addig használják, ameddig lehet, mert ha megnézed, egy normális laptop 300 feletti áron van, sok család jövedelmének +80%-át teszi ki.
2023. márc. 28. 08:08
 14/25 DK-s ***** válasza:

Paczalos István-nak:

Pontosan.

És a sok "páva-gyerek" azt hiszi, hogy minél drágább egy gép, az BIZTOS hogy annál többet is tud, és még menő is!

Valójában a SZOLGÁLTATÓ-tól függ igazából, hogy mit fog tudni a gép!

Csak néztem egyszer az ismerős szervizemben, hogy milyen tetű lassú a szervizes gyerek laptopja. Kérdeztem is, hogy miért ilyen xart használ? Ennél még a DualCore2-esem is gyorsabb.

Kiakadt. Nekem xar egy I7-es?

Aztán ő maga válaszolta meg a kimondatlan kérdést: Valszeg neked más a szolgáltatód.

2023. márc. 28. 20:00
 15/25 anonim ***** válasza:
Szolgáltató.... Szolgáltató max netet, tv-t, rádiót sugároz.... esetleg gyártó van.
2023. márc. 28. 21:46
 16/25 DK-s ***** válasza:

#15-nek:

"Szolgáltató max netet, tv-t, rádiót sugároz.... "

NETET.

És nem mindegy hogy milyen sebességgel kapod. Azokat a mesés számokat pedig nem kell készpénznek venni, amiket a reklámokban adnak meg az átviteli sebességre.

2023. márc. 29. 21:00
 17/25 anonim ***** válasza:
A hálózat sebessége egy dolog, lehet másra is használni egy gépet, és hiába gyors a net, ha le van terhelve egy szerver.
2023. márc. 29. 21:09
 18/25 anonim ***** válasza:
Na DK-s akkor mégis hogy jött számodra a netsebesség a kérdéshez? Nem attól lesz lassú vagy gyors a gépe hogy milyen ente van....
2023. márc. 29. 21:11
 19/25 DK-s ***** válasza:

#18-nak:

Figyelj!

Én is pontosan tudom hogy egy gép gyorsításának kérdését nem lehet RAM-ra, vagy vinyóra leredukálva megválaszolni. Sokféle szempontot kell figyelembe venni. Például lehet neked SSD-s géped 16Gb RAM-mal, ha beleqrtak egy GMA3100-as, vagy X3000-es integrált videót. Még egy youtube videót sem fogsz akadás-mentesen megnézni.

De lehet csúcs-szuper géped is, ha a szolgáltatód egy fostalicska szerverrel úgy lerongál, hogy egy Pentium IV is felüdülés lenne! XD

2023. márc. 29. 21:39
 20/25 anonim ***** válasza:
Jézusom.... nem tudom eldönteni, hogy azért ez a neved mert le akarod járatni a DK-sokat, de jól megy.... A kérdés a laptopról mint hardverről szólt, te meg erre idekevered a netszolgáltatót.
2023. márc. 29. 21:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!