Ryzen 5 5600 biztonságos tuningolása, 4500mhz-es beállítás?
Figyelt kérdés
Leszedtem a Ryzen mastert, a procin egy Be Quiet Pure Rock Slim 2 hűtő van.
Mivel még új és garanciális nem szeretném nagyon babrálni, de gondoltam kipróbálnám a tuningot egy 4500mhz-es szolid emelésen kezdetnek. Ehhez kell némi feszültségemelés is, vagy azt automatikusan hozzáállítja. Ha valami kisokost linkelnétek nekem a beállításokho azt is megköszönném.
2023. márc. 15. 10:31
1/5 anonim válasza:
Ha garis ne piszkáld! Feszültségemeléssel megfőzöd! Én szóltam! Nem elég neked amit tud? Egy kbszott erős processzor, lefogadom ki sem használod a valós teljesítményét, sem videóvágásban, sem kódolásban.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem arről van szó, hogy nem elég. De ha már van ilyen lehetőség szeretnék tisztában lenni a beállítási lehetőségekkel, mert lehet később hasznát is tudom venni. Előtte egy Ryzen 5 2600-at használtam, ami 1,3v beállítással stabilan működött 4000mhz-en (ott is csak 100-at mertem emelni) gyári hűtővel. És köztudott, hogy tuningolhatók ezek a procik és erről szeretnék informálódni.
2023. márc. 15. 10:50
3/5 anonim válasza:
Erre nem elhet előre megmondani, hogy mi kell neki. Egyszerűen fokozatosdan lépkedj felfelé órajelben és teszteld, ha megy stabilan okés, ha már nem stabil akkor meg lehet próbálkozni egy minimális feszültségemeléssel, hogy az stabilizálja-e, meg persze közben nézni mennyire melegszik, mert a fesz emeléstől elég agresszíven nő a hőteljesítmény is.
4/5 anonim válasza:
Én kb fél éve használom úgy hogy játéknál 4700 mhzen üzemeltetem 1.225 volton. Mivel a játékok nem használják ki mind a 6 magját így nem különösebben izzad meg.
4800 már nem ment neki ha 100% terhelésen ment cinebench R23 ban bármennyire állítottam a feszültséget de 4500 az semmiség egy ilyen procinak.
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!