Hűtőventilátor gépházba beszerelése mennyire szakembert igénylő feladat?
Még sose csináltam.
Azon kívül hogy megfelelő méretű legyen hogy beleférjen, mi másra kell odafigyelnem?
Azért van a gyk, hogy a noobok tájékozódjanak nem?
Amúgy mi van ha egy előző ment tönkre és cserélnem kell? Hűtés azért csak kell a gépbe, nem?
Ne foglalkozz vele, mindenhol megjelenik kötekedni és hülyeségeket írni.
Ártani az semmiképp sem árt, ha van normális szellőzése a gépnek, legjobb pl elől alul befelé a légáramlás és felül hátul pedig kifelé fujatni. Így relatíve jól át van szellőztetve, lesz mindig elég friss levegő.
Egyszerű dolog, és egész biztos vagyok abban, hogy ezer videót találsz arra, ahol láthatod a megoldást, ha magadtól nem kapcsolnál.
Azért én rátennék a procira egy kis hővezető pasztát.
Ventilátorból kétféle csatoló van, 3 tűs (feszültségszabályozós) és 4 tűs (PWM)
Utóbbit szinte biztosan szokták kezelni az alaplapok, előbbit is általában, de vannak kivételek. Szóval ennek nézz utána az alpalpoddal kapcsolatbam. Alaplapon 4 tűs csatlakozó van legtöbbször, de okosak, tudják, hogy mi van rádugva, és aszerint dolgoznak vele, már ha képes rá.
Illetve az se mimdegy, hogy van-e elég csatlakozó. Nekem csak egy cpu és egy házventi csatlakozóm van, így sok osztódás kellett csinálnom,.hogy mind a 4 házventim szépen menjen.
Maga a beszerelés utám értelemszerű.
Ventilátorok kezeléséhez fan control nevű progit javaslom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!