Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vezetékes vagy vezeték nélküli...

Vezetékes vagy vezeték nélküli egér jobb választás egy asztali géphez?

Figyelt kérdés

2023. márc. 6. 19:49
A kérdező szavazást indított:
vezetékes egér jobb
vezeték nélküli egér a jobb
egyéb dolgok fontosabbak a jó egérhez
23 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Kerdes hogy mire kell, de inkabb a vezetekes. A vezetek nelkuli max plusz kenyelem.
2023. márc. 6. 19:54
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Hát, asztali gépnél nem nagyon kell hordozgatnod az egeret. Laptop után a géphez vezeték nélkülit használtam, gondolván milyen jó hogy nincs kábel. Aztán miután sokadjára kellett elemet cserélnem, meg interferencia miatt néha érdekesen működőtt, hagytam a fenébe és vezetékesre váltottam. Az a kis madzag a végén senkit sem zavar, cserébe mindig működik.
2023. márc. 6. 19:57
 3/9 P.O.C. ***** válasza:
77%

Attól függ mire használod. Kényelem szempontjából a drótnélküli a jobb. És ha nem gagyit veszel, az se igaz hogy hamar lemerül a korszerű lézeres drótnélküliekbe hónapokig bírja az elem intenzív használat mellet is. A mellékelt szoftverük időben jelzi mikor kell cserélni így nem ér meglepetés.

Nekem eddig mind stabil kapcsolatot biztosított, volt kettő lézeres Logitech , a saját adapterével és most egy HP Bluetooth egeret nyúzok, nincs rájuk panaszom.

Esetleg Gaming célra lehet jobb a vezetékes, de csak ha Online FPS -ekkel tolnád. Ott ugyanis hátrányba kerülhetsz a magasabb delay miatt.

.

2023. márc. 6. 20:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy minőségi vezetéknélküli egér összesem hasonlítható egy 5-10 ezer forintos akármilyen vezetéknélkülivel.

Tehát fontos kiemelni, hogy az olcsó vezetéknélküli egérrel valóban csak a gond van. Hamar meríti az elemet, nincs beépített akkuja, külön vevőegység kell hozzá stb.

Márkát nem írok, de nekem van egy 45+ ezres vezetéknélküli egerem, ami opcionálisan vezetékesen is használható USB-C kábellel. Beépített akkus, Bluetooth kapcsolattal rendelkezik, 1 hónapot simán kibír egy töltéssel. Nincs hozzá USB-s vevőegység, közvetlen az eszköz Bluetooth kapcsolatát használja.

Ha lemerül akkor használom USB-C kábellel míg feltölt. Ez már egy felsőkategóriás egér, ezáltal rengeteg olyan funkcióval is rendelkezik, amivel az olcsóbb, legyen az akár vezetékes egér - legtöbb esetben nem rendelkezik.

Illetve az, hogy vezetéknélküli sokkal nagyobb szabadságot ad az egérpadon. Legalábbis nekem sokkal jobb játék közben, mert volt már hogy a vezeték beakadt valamibe, ami elég bosszantó online multi FPS játékokban.

Régebben én sem preferáltam a vezetéknélküli cuccokat, viszont manapság már elég jól kinőte magát a technológia a gyerekcipőből.

2023. márc. 6. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

#3 a minőségi egereknél nincs már késés sem. EZ régen így volt, de manapság már semmi jelentősége annak, hogy rádiójellel kommunikál az egér.

Gyakorlatilag 1 ms alatt van a válaszidő, 2-3 ezer Hz-en kommunikál az egér az eszközzel.

2023. márc. 6. 20:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem zavar a kábel az asztalon, vezetékest vegyél.
2023. márc. 6. 20:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Én mindenhol vezetéknélkülit használok, és nem drágát, ilyen 10 ezer forint körülieket. Az asztali gépemnél a billentyűzet is wireless. Szerintem kényelmesebb, mint a vezetékes, kevesebb hely kell neki, nyugodtan odébb lehet tenni, nem kell ráncigálni...

Évente kb. egyszer kell elemet cserélni bennük, de mivel újratölthető elemeket használok, mindig van itthon 2-3 pár feltöltött.

2023. márc. 7. 05:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon sokáig vezetékes egerem volt, mégpedig a legendás A4Tech WOP-35 Nagyon szerettem, hogy a 4.-5. gomb a két oldalán van, azóta se találtam ugyanolyan egeret.

Amikor ez az egér 10 év után végleg megadta magát, akkor vettem egy Logitech M545-öt. Teljesen elégedett vagyok vele. Egy sima elemmel kibír több hónapot, ráadásul Linux alatt jelzi, mikor merülőben van az elem (Windows alatt nem). Nekem bejött.

2023. márc. 7. 08:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

teljesen mindegy hogy madzagos vagy nem

ha gagyi akkor gagyi akár van madzagja akár nincs

2023. márc. 7. 09:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!