Normális, hogy 13 nap alatt 1%-ot romlott az SSD?
Egy 128 gigás HikVision E100 SSD van a gépemben, 13 napja megy, de máris 1%-ot romlott.
nekem ezelőtt egy samsung 850 evo volt, az kb 5 évet kihúzott, csak pár hete kékhalálozott a gép, utána se kép se hang, linux alatt megnéztem, elérhetetlen lett az ssd, nem jelzi a bios se, másik gépben is ugyanez. Ezért is vettem ezt a Hikvisiont.
Viszont van 2 HDD-m, egyik 2 terrás, 1205 napot ment eddig, 1170x volt be-kikapcsolva, 100/100-as. A másik pedig 500 gigás, 924 napot ment eddig, és 7192x volt be-kikapcsolva, ráadásul ez egyszer leesett szekrénypolcról, és mégis megy.
Ha nem lenne ennyire lassabb a HDD, csak azt használnám, de a Win 11 kb 1 perc mire betölt, SSD-ről meg egyek forog a karika, aztán már jelentkezik is be...
Képzeld, Én Win 2000-en és XP-n nőttem fel, tudom milyen amikor még az is majdnem egy perc, mire egy weblapot betöltött a gép. És nem is csúcskategóriás volt, valami egy magos proci meg 500 mega ram 20gb hdd-vel. Mai napig emlékszek rá.
De amúgyis, ha van lehetőség a gyorsabbat használni, akkor miért használjam a lassabbikat. Itt nem csak a bekapcsolás sok idő, hanem minden amit a gépen csinálsz, egy jobb klikknél is karikázik párat HDD alatt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!