Normális, hogy 13 nap alatt 1%-ot romlott az SSD?
Figyelt kérdés
Egy 128 gigás HikVision E100 SSD van a gépemben, 13 napja megy, de máris 1%-ot romlott.
2023. márc. 6. 12:00
1/14 anonim válasza:
A program kerek egész számokkal dolgozik, kerekítés nélkül. 99%-ot látsz, de az lehet akár 99,98% is. Nem mindegy, hogy 1 egész százalékot romlott, vagy csak néhány századot.
2/14 anonim válasza:
3/14 anonim válasza:
Lehetséges, ha sokat írtál rá, benchmarkoltad. De az is lehet, hogy gyári hibás 1-2 szektor, ilyen HDD-nél is előfordul. Ha nem kezd el rohamosan esni és egy hónap múlva már 80%-on állni, akkor nincs semmi baj. Garanciázni csak akkor tudod, ha az alaplapi SMART monitoring jelez, vagy teljesen halott. Én eddig csak egy HDD-t tudtam garanciáztatni, mert bejelzett az alaplap, egy kattogni kezdett aztán vége, a többit meg még működőképes, 100%-os állapotban cseréltem le (és eladtam, mind gazdára is talált), mert kevés volt már a kapacitása.
5/14 anonim válasza:
Ezek az SSD-k egyáltalán nem bírják a terhelést! Ha sokat írsz rá, kinyíródik! ezért kell HDD-t használni!
7/14 A kérdező kommentje:
Akkor remélem legalább ezt az évet kihúzza.
5/6: van 2 HDD a gépemben, plusz 3db a polcon dísznek, valószínű nem erre fogom rakni a rendszert, mert lassú. SSD-ről meg minden pillanatok alatt történik.
2023. márc. 6. 13:27
8/14 anonim válasza:
Rendszer oké, de minden más programot HDD-re kell tenni, mert a folyamatos írás-törlés-olvasást az SSD nem igazán komálja.
9/14 anonim válasza:
Az oldaluk szerint 44TB-ot tud írni, te már írtál 800 gb-ot, ilyen esetben még jó is a 99%
10/14 A kérdező kommentje:
Próbálom a nagyobb progikat a lemezre tenni, de az ilyen 1-2Gb környékiek mennek az SSD-re.
2023. márc. 7. 06:42
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!