Miért ad ki ilyen fura hangot a gépem?
Az a helyzet, hogy van egy szinte teljesen új configom ami a következő:
alaplap: Asus TUF x570
cpu: Ryzen 5800x
gpu: Radeon 5700xt 50th Anniversary
aio: Alpenföhn Geltscherwasser 280
ram: 2x8GB G.Skill Trident Z Neo
táp: Seasonic 750W Gold
háttértárak: Samsung SSD 860 EVO 250GB
T-FORCE 1TB
Western Digital WD10EZEX-00BN5A0 1TB
ház: Cooler Master Mastercase H500M
A problémám a következő: Ma feléledt bennem a belső gyerek és kedvet kaptam kicsit simsezni. Fel is tettem a teljes Sims 3-t de amint beléptem a játék főmenüjébe elkezdett fura hangot kiadni a gép. Nem tudom hogy írjam le ezt a hangot de, olyan mintha csikorogna valami, vagy mint amikor hozzá ér valami a ventilátorhoz. Az egészben az a furcsa, hogy amikor kiléptem azonnal megszűnt. Futtattam stressz teszteket, hogy hátha valamelyik venti ha nagyon felpörög az ad ki ilyen hangot de nem jártam sikerrel. Gpu-t is stresszeltem, hogy hátha az a ludas mert az az egyetlen ami a régi gépből lett átrakva és már korosabb kicsit, de az sem adott ki ilyen hangot. Sokféle játékkal játszok de semmikor nem hallottam ezt a hangot, csak a Sims3 alatt.... mi lehet ez? Gondoltam olyanra is, hogy a kábelcsatlakozás a gpunál de nem mert kihúztam a hdmi-t és nem szűnt meg.... félek, hogy valami fatális dolog lehet ebből és most dobtam ki egy valag pénzt a gépre nem szeretném ha szétmenne.
Hát nekem kicsit másmilyen hangot ad ki. De a coil whine-t nem kellene minden játék mellett hallanom akkor? Évek óta megvan ez a kártya és tegnap hallottam először.
Felvettem nektek hátha segít. De valszeg coil whine de, akkor valaki el tudja magyarázni, hogy pontosan mi is ez a jelenseég vagy veszélyes-e? És miért csak akkor tapasztalható ha elindítok egy 10+ éves játékot?
Ha nem jó a drive-os videó itt van ez a hangfelvétel.
Ez egyértelműen CW.
Most nem fogom leírni mi az a coil whine, rengeteg magyar és angol nyelvű forrás van róla.
Lényeg, hogy nem árt a kártyának, ez sajnos ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!