Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 11 nem támogatja a...

Windows 11 nem támogatja a procimat, pedig elvárásnál jóval nagyobb req-kel rendelkezik?

Figyelt kérdés
AMD Fx-8350es 8 magos procim van, és a Windows 11 nem támogatja, csak a Ryzeneket, ami fura, mert mint mondtam 8 magos, és 4Ghz sebességű, és frusztrál ez. Más spekket elfogad csak a processzort nem, emaitt nem frissíti le Windows 11re. Miért van ez?

2023. febr. 27. 12:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Mert 10 éves elmúlt..?
2023. febr. 27. 12:43
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen mindegy, milyen erős. Újabb és gyengébb Celeronokat is támogat.
2023. febr. 27. 12:44
 3/11 anonim ***** válasza:
Az csak egy dolog, mondjuk az emllékes hogy valójában inkább 4 magos és 8 szálas az a proci, az AMD-t még jól be is perelték az USAban félretájékoztatásért, de ettől független egyszerűen túl öreg, a Ryzeneket is ha jól tudom csak 2000-től támogatja.
2023. febr. 27. 12:51
 4/11 anonim ***** válasza:
42%
Én is ezt kérdeztem édesanyámtól 10 évesen: miért nem szophatok? Bezzeg a múlt hónapban született húgom az szophat. Miért? Csak mert fiatalabb? :-)
2023. febr. 27. 13:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű átjutni ezen a védelmen, szinte bármilyen konfigra feltelepíthető így:

Készítesz a telepítő ISO fájlból egy telepítő pendriveot, bebootolsz róla.

Amikor a "Ez a PC nem felel meg a követelményeknek" üzenetet megkapjuk:

Shift + F10

regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup

Jobbklikk a baloldalon a Setup mappán

Új > Kulcs

LabConfig

A létrejött LabConfig mappában jobbklikk > Új > Duplaszó (32 bites)

BypassTPMCheck > Érték: 1

BypassRAMCheck > Érték: 1

BypassSecureBootCheck > Érték: 1

A Regeditet bezárjuk, a Win Setup ablakban visszalépünk egyet a bal fölső sarokban lévő nyíllal, majd mehet tovább a telepítés.

2023. febr. 27. 13:10
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

Trükkel megoldható a tmp2 modul és egyéb feltételek ellenőrzése W11 telepítéshez.

Google...

Amúgy nem javaslom. Hulladék rendszer, cseerébe a gépedre már lassan W10 is sok. Linuxra kéne váltani 😃

2023. febr. 27. 13:45
 7/11 anonim ***** válasza:
26%

@6, hülyeség.

Amikor a Win11 megjelent felraktam először a régi laptopomra kipróbálni, ami egy i5-520m, 6gb ram, 240gb ssd-s masina, magyarul ősrégi. Pont azzal a trükkel amit ötös leírt.

Azóta is rajta van. Hibátlanul megy vele, amit tudott Win7 / Win10 alatt azt ezzel is tudja.

2023. febr. 27. 13:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Az én Ryzen 1600-amat se támogatja. Kicseréltem nemrég egy 3600-ra (nem a Win 11 miatt, hanem mert az előző nem volt túl jó játékra), de így se jó neki, TPM 2.0-át akar. Az alaplapom ezt csak BIOS frissítés után tudná, de ahhoz meg nincs kedvem, azt is írja a gyártó a honlapján, hogy ha nem tapasztalsz problémát akkor ne frissítsd, én pedig nem tapasztalok, kiválóan működik, persze Win 10-el.
2023. febr. 27. 13:59
 9/11 anonim ***** válasza:
A TPM ellenörzés megkerülése érthető, de akinek nincs 4GB ramja vagy a már 10 éve elérhető alap uefi telepítést elhibázná azoknak direkt jól jön a figyelmeztetés.
2023. febr. 27. 14:13
 10/11 anonim ***** válasza:
66%
addig orulj nem akarsz windows 11et a gepeden atlagosan meg rosszabb mint a sima 10 plusz 10 eves proci intelnel is valami 8 gentol tamogatja
2023. febr. 27. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!