Ha egy túl gyorsan forgó 12v ventire teszek v mi ellenálást akkor lassabb lehet?
erről a ventiről lenne aszó
ház ventilátornak kellene,pont ekkora fér bele,de nagyon gyorsan forog és hangos.
Köszönjük az igazán hasznos választ, de ha nem csak ideböfögsz egy szoftveres vackot, hanem megnéznéd, látnád hogy a linkelt ventillátor nem rendelkezik control érrel; Ergo az összes belinkelt windows dolog semmit nem tud vele kezdeni.
A kérdésre a válasz: látatlanban nem tudom megmondani a belső szerkezetét, általában tényleg csak áramot kap, és aztán pörög, így lehetséges elméletben, hogy egy ellenállás segítene. Gyakorlatban meg lehet hogy nem működne, vagy romlana a teljesítmény. Amúgy is nehéz pontosan meghatározni, mekkora ellenállás érné el a kívánt hatást, úgy hogy még a hűtés elegendő legyen.
Nem tud feszültségszabályozást az alaplap? Ott kéne állítani.
Fan control programot töltsd le, és alaplapra dugd a ventilátort. Legtöbb mai alaplap tud pwm és feszültségszabályozást is.
Illetve 3 tűs ventilátorról van szó, tehát tényleg feszültségszabályozós, igaz?
Ha nem képes rá az alaplapod, akkor ja, valami ellenállás lehet a megoldás, vagy potméterrel manuális tekerés, stb... vagy egy fan controller lap, nem tudom mennyire léteznek ilyenek.
Olcsó DC-DC konverter is jó lehet, én 5 ilyet vettem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!