RAM szakértők tudnátok segíteni?
Volt nekem 8GB DDR4 ramom ami 2133MHz
Most vettem 16GB DDR4es fury beastet, ami 3200MHz
Érdemesebb a 8at eladni és 16tal ellenni, mert csak lehúzza az erősebbet, vagy használjam 24ként együtt?
Játékokhoz grafikai programokhoz kell.
"a felhasználó szempontjából lényegtelen, hogy 2400, vagy akármi, hiszen az adott fizikailag hozzáférhető eszközkészlet határozza meg az adott maximális teljesítményt"
Csak akkor ha vegyíti a különböző sebességű RAM-okat. De azt az opciót is felvetette hogy csak a 3200MHz-es RAM-ot teszi bele, 2133MHz-et pedig repül. Ez esetben - ha a lapja is tudná a 3200MHz-et - jobb teljesítményt érne el a 16GB 3200MHz-el mint a 24GB 2133MHz-el.
Ezt viszont nem tudtad előtte, és így írtad rögtön hogy semmit nem számít a sebesség. Ez olyan mintha megkérdezik melyik kannába fér több víz, a literesbe vagy a tízliteresbe, te nagyban megválaszolod hogy tökmindegy, mert nincs különbség, majd kiderül hogy a csapjából csak 1 liter folyik ki, te meg reklamálsz hogy na látod, nem megmondtam!
Maradjunk annyiban hogy amit #1-ben leírtál nettó baromság, és a 30+ év számtech foglalkozásodnak nincs nagy látszata.
Ha kell a méret, igényli a program, akkor 24GB. Gyorsabb a lassú single channel ram, mint a swap file SSD-re (virtuális memória/lapozófájl). Ha nem, és elég a 16GB, akkor add el, vagy tedd be rokon netezős gépébe, de így nagyon nem lesz keresett (lassú, 1db), nehézkezes lesz az eladás. Fb marketplace, hardverapro, jófogás, vatera, stb... próbálkozhatsz
Ha igényled a sok ramot, akkor már inkább rögtön 2x16GB vettem volna amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!