Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valami gond van az RTX 4070ti...

Valami gond van az RTX 4070ti kártyákkal? Az NVIDIA direkt okozza ezt?

Figyelt kérdés

Néztem sok tesztet ezzel a kártyával kapcsolatban.

Ugyebár ez már tudja a DLSS3 képkocka generálás funkcióját is, a DLSS2 felskálázási technológiája mellett.

Már a felskálázás is mintha nem működne jól ezen a kártyán, mert nem ad olyan szép eredményeket, annyi plusz képkockát, mint a korábbi generációk esetén (20xx, 30xx kártyák). A DLSS ezen a kártyán mintha nem lenne hatékony.

A képkocka generálás pedig mintha nem működne, vagy csak minden sokadik képkocka lenne generált.

A képkocka generálásnak az lenne a lényege, hogy minden két valódi képkocka közé generál egy plusz képkockát, a két kép adatainak interpolációjával. Hasonló már régóta van a televíziókban (truemotion, clearmotion, stb. néven), ez okozza a szappanopera effektust.

Érdekesség, hogy a régi tévék ezt úgy tudják, hogy sokkal gyengébb hardverrel rendelkeznek, tehát a képkocka generálást elvileg tudni kellene a régi generációs kártyáknak is. Ezért nekem egyértelmű, hogy az NVIDIA ezzel csak az új GPU eladásait akarja növelni.

Ennek a képkocka generálásnak dupláznia kellene a GPU által előállított képkockákat. Ha enélkül csak 30fps-re képes a GPU, akkor ezt a képkocka generálást bekapcsolva 60fps-nek kellene lennie. De nem, mert átlagban valamiért az RTX képkocka generálást támogató 4070-en a valódi 30fps-ből csinál 40-45fps-t, de van game, ahol szinte nincs is változás.

Ezzel szemben a 4080 és a 4090 már szépen duplázza a képkockák számát.

Miért lehet, hogy a felskálázás és a képkocka generálás is elmarad a várt teljesítménytől ezeknek a 4070-es kártyáknak esetében?

Az rendben van, hogy a memória sávszélesség csak 256 bites ezeken a 4070-es kártyákon, de ez még nem indokolja a gyenge teljesítményt.

Ez valamilyen hiba lenne? Vagy az NVIDIA direkt butítja szoftveresen is a 4070ti-ket, hogy ne legyenek alkalmasak nagyobb felbontásokra, hogy növeljék a drágább 4080 és 4090 eladásait?

2023. febr. 21. 20:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
68%
Hagyd, nehéz neki.
2023. febr. 21. 23:06
 12/24 A kérdező kommentje:

Nem csak állítás. Megnéztem vagy 30 teszt és összehasonlító demonstráló videót a kártyáról, mert gondoltam, hogy talán vennék egyet, ha jó.

Leírtam, hogy mikre kerestem rá. Az kiadja amiket néztem. Ennyi. Aki nem akarja megérteni, az nem fogja.

Aki csak kötekedni akar, az menjen egy kocsmába, ott kiélheti magát.

2023. febr. 21. 23:08
 13/24 A kérdező kommentje:
Ok, ráhagyom, csak kötekedik. Sokan csak kötekedni járnak ide. Biztosan unatkoznak.
2023. febr. 21. 23:09
 14/24 anonim ***** válasza:
42%

Egyedüli aki kötekedni próbál az te vagy. Elején kérve lett, akkor linkelj egy vagy két ilyen tesztet. Hisz magad állítottad, hogy tele van velük a net. Ez elől folyamatosan kitértél, és próbálod másra hárítani a felelősséget, holott aki állít valamit, ugye az is szokta alátámasztani.

Amennyi energiát ebbe belefeccöltél, hogy itt minket szidj, hogy hát mi nem állunk neki helyetted keresni, már rég megoldhattad, szóval megnyugtatlak, a hagyd, az nekem szólt, de hagyni is fogom, innen akkor kommentelek ide, ha látok pár linket amiben alátámasztod az állításod, akkor lehet érdemben a fő kérdésről beszélni, addig meg nem.

Szóval a labda ott van, én azt állítottam, hogy semmi gond nincs a kártyával, és ilyen teszteket ami általad ugye nem rendes tesztnek titulált, meg szponzorált stb jelzővel illetett, szóval ilyeneket tucatjával lehet linkelni.

Na de tényleg megfogadom a tanácsot rád, hagyom majd érdemben kivesézzük a kérdést, ha látunk ezek közül a tesztek közül valamit.

2023. febr. 21. 23:16
 15/24 A kérdező kommentje:

Ahopgy már írta valaki, rád kéne hagynom a dolgot.

Nem szidtam senkit, te ugráltatsz és kötekedsz. Erre írtam, hogy nem ugráltathatsz és ez nem kocsmai kötekedőhely.

Még egyszer, beírod a Youtube keresőbe a kifejezéseket, amiket írtam és kidobja a videókat.

Már te százszor megtehetted volna, hogy rákeresel, amíg itt kötözködsz.

Mert még ha számokat, paramétereket írtál volna, akkor azt modnanám, hogy releváns, de te szalmabáb érvként ráakaszkodtál arra, hogy milyen videókat tudok neked mutogatni.

De akkor tessék néhány, most újra rákerestem és bemásolom az első néhány találatot:

https://www.youtube.com/watch?v=iC5p7YweFxM

https://www.youtube.com/watch?v=lc63nywBNcY

https://www.youtube.com/watch?v=9FmjGG6mUAA

https://www.youtube.com/watch?v=cDRIzS3sGIU

https://www.youtube.com/watch?v=N-FMPbm5CNM

https://www.youtube.com/watch?v=jKmmugnOEME

Több videót is találsz, ha rákeresel.

Jelezd ha ez nem elég, ha írjak egy kompett szakdolgozatot, vagy tudományos tanulmányt.

Továbbra is várom a te érveidet, mert tudod, a cáfolatot is igazolni illik. Az nem érv, hogy mert te soha semmi rosszat nem láttál róla és szerinted minden szép és jó.

2023. febr. 21. 23:46
 16/24 A kérdező kommentje:

Na gyűlnek azok az ellenérvek?

A következőt állítottad:

"Fura, hogy másnak nincs vele gondja...."

Hát nem úgy tűnik. Másoknak is vannak gondjai vele, mint az látható.

2023. febr. 22. 00:10
 17/24 anonim ***** válasza:
52%
Az elsőbe belenéztem, hülyére ki van maxolva minden, nyilván az 1:1 összehasonlítás kedvéért. A gyakorlatban meg az van, hogy ezt-azt visszább veszel, ha zabás és nem látszik különbség. Csak ez ugye a te fejedben valamiért nem opció. Adj el valamit, oszt vedd meg a legnagyobb faroktoldót, úgyis erről gyözködöd magadat folyamatosan...
2023. febr. 22. 06:22
 18/24 NTBS ***** válasza:
71%
Szerintem nincs nagy gond.
2023. febr. 22. 06:45
 19/24 A kérdező kommentje:

Valószínűleg inkább 3080-at veszek. De nem faroktoldónak, nem vagyunk haverok.

Nem csak én, hanem mások is elvárták volna ettől a kátryától hogy 4K-ban is teljesítsen magas beállítások mellett, ezért az árért egy így pozícionált GPU-tól. Akkor inkább kifizetem azt a plusz 150000 forintot a 3080-ért.

2023. febr. 22. 11:28
 20/24 anonim ***** válasza:
63%
Semmi gond hogy 4k-ban a 3090 és a 3090Ti között van az átlagteljesítménye, de mindegy....
2023. febr. 22. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!