Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valami gond van az RTX 4070ti...

Valami gond van az RTX 4070ti kártyákkal? Az NVIDIA direkt okozza ezt?

Figyelt kérdés

Néztem sok tesztet ezzel a kártyával kapcsolatban.

Ugyebár ez már tudja a DLSS3 képkocka generálás funkcióját is, a DLSS2 felskálázási technológiája mellett.

Már a felskálázás is mintha nem működne jól ezen a kártyán, mert nem ad olyan szép eredményeket, annyi plusz képkockát, mint a korábbi generációk esetén (20xx, 30xx kártyák). A DLSS ezen a kártyán mintha nem lenne hatékony.

A képkocka generálás pedig mintha nem működne, vagy csak minden sokadik képkocka lenne generált.

A képkocka generálásnak az lenne a lényege, hogy minden két valódi képkocka közé generál egy plusz képkockát, a két kép adatainak interpolációjával. Hasonló már régóta van a televíziókban (truemotion, clearmotion, stb. néven), ez okozza a szappanopera effektust.

Érdekesség, hogy a régi tévék ezt úgy tudják, hogy sokkal gyengébb hardverrel rendelkeznek, tehát a képkocka generálást elvileg tudni kellene a régi generációs kártyáknak is. Ezért nekem egyértelmű, hogy az NVIDIA ezzel csak az új GPU eladásait akarja növelni.

Ennek a képkocka generálásnak dupláznia kellene a GPU által előállított képkockákat. Ha enélkül csak 30fps-re képes a GPU, akkor ezt a képkocka generálást bekapcsolva 60fps-nek kellene lennie. De nem, mert átlagban valamiért az RTX képkocka generálást támogató 4070-en a valódi 30fps-ből csinál 40-45fps-t, de van game, ahol szinte nincs is változás.

Ezzel szemben a 4080 és a 4090 már szépen duplázza a képkockák számát.

Miért lehet, hogy a felskálázás és a képkocka generálás is elmarad a várt teljesítménytől ezeknek a 4070-es kártyáknak esetében?

Az rendben van, hogy a memória sávszélesség csak 256 bites ezeken a 4070-es kártyákon, de ez még nem indokolja a gyenge teljesítményt.

Ez valamilyen hiba lenne? Vagy az NVIDIA direkt butítja szoftveresen is a 4070ti-ket, hogy ne legyenek alkalmasak nagyobb felbontásokra, hogy növeljék a drágább 4080 és 4090 eladásait?

2023. febr. 21. 20:54
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
93%
Áttértél a processzoros kérdésekről a GPUra? :D
2023. febr. 21. 20:55
 2/24 A kérdező kommentje:

Milyen processzoros kérdésekről?

Még szeretném hozzátenni, hogy a tesztekben nem volt bottleneck, a 4070 magától nyújt valamiért ilyen teljesítményt.

2023. febr. 21. 21:03
 3/24 anonim ***** válasza:
41%
Fura, hogy másnak nincs vele gondja....
2023. febr. 21. 21:10
 4/24 anonim ***** válasza:
92%

"Milyen processzoros kérdésekről?"

Van egy visszatérő kérdező aki ugyanilyen féloldalas kérdéseket ír ki, csak ő processzorokról. :)

2023. febr. 21. 21:17
 5/24 A kérdező kommentje:
Máenak nincs vele gondja? Tele a Youtube olyan tesztekkel, amelyekben a 4070ti siralmas teljesítményt nyújt. Szinte minden tesztelőnek rossz véleménye van róla.
2023. febr. 21. 21:40
 6/24 anonim ***** válasza:
68%
Mutass már akkor iylen teszteket, ha annyira tele van vele, mert biztos a angy tömeg között csak mi vagyunk annyira szerencsések, hogy csak a normális tesztekkel futottunk össze panaszáradat nélkül, ahol általában inkább pont a teljesítményt dícsérik, hogy kifejezetten rendben van pláne előző gent is nézve.
2023. febr. 21. 22:04
 7/24 A kérdező kommentje:

Bocs, de nem vagyok az ugroncod.

Beírod a Youtube keresőbe, hogy "4070ti test" és már a címekből láthatod, hogy melyik az igazi kritika és teszt, nem pedig a "csak bemutatom, hogy kaptam egyet a szponzoromtól" jellegű. Az előbbieket gondolom nem láttad, csak az utóbbi megvett bemutatókat. Az összehasonlító és FPS tesztekhez a keresőbe beírod, hogy "4070ti VS ...".

2023. febr. 21. 22:29
 8/24 anonim ***** válasza:
57%
Nos te állítottál valamit neked illene alátámasztanod, ha nem megy, hát az is egy válasz, meg amúgy is, ha elvileg állításod szerint annyira tele van velük a net, akkor mibe telik egyet a sok közül kikapni, hisz nyilván többségben vannak, mint az általad nem valós tesztnek ítélt darabok.
2023. febr. 21. 22:43
 9/24 A kérdező kommentje:

Te is állítottál valamit, mégpedig hogy nem úgy van amit írok, de valahogy mégsem támasztottad alá. Így milyen jogon kérsz rajtam számon bármit?

Meg kell nézni a teszteket, 1 perc megcsinálni a keresést amit írtam. Sok teszt van, nem fogom bemásolgatni a linkeket, nem anyád, vagy apád vagyok aki kiszolgál.

A tesztekben látszik, hogy nem a várakozásoknak megfelelően teljesít a 4070ti és ezt több ismert videós el is mondja. Zömében külföldi, világszinten ismert tech videósok.

2023. febr. 21. 22:55
 10/24 anonim ***** válasza:
50%

Fordítva ülsz a lovon.... Te állítottál valamit. Én az ellenkezőjét állítottam, mit vársz, linkeljek be két tucat normális tesztet ahol semmi gondjuk nincs a kártyával?

Te állítottad az ellenkezőjét, hát támaszd alá, én írtam, ha nem támasztod alá az is válasz, de én ennél többet nem fogok hozzáfűzni, mert felesleges amíg rám akarod hárítani, hogy én támasszam alá a Te állításod....

2023. febr. 21. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!