Most 2023-ban melyik a legjobb gaming-re alkalmas processzor? Mind Intel,mind AMD vonalon?
Nem szeretnék CPU-t venni,csak kíváncsi vagyok. Nézegettem a processzorokat,és kicsit elvesztem a sok típus között.
Köszi előre is a válaszokat!
Ryzen 5 7600X, i5-13400F.
De persze az előző generációs CPU-k sem rosszak, 11400F ill. az 5600X, 3600X is jó lehet még simán játékra.(sőt még egy 1600AF is vállalható szerintem)
#1.Azoknak nem a játék a fő területe, arra I5/Ryzen 5 széria való.
A felsoroltak olyan galambra ágyúval eset, pénz pocsékolás mert annak az ára mehetne egy lényegesen erősebb GPU-ra, több RAM-ra, jobb gépházra stb.
ha van egy 4090 ed a gepben ami 100 on (is) tud porogni akkor semmi gondod nem lehet
en abban remenykedem hogy idovel nvidia ujra procigyartasba is fog, de rendes asztaliba
muszaj lenne mivel biztos lealazna intel amd t ha hozzna az elvartat legalabb amit szokott
#5 ez nagyon optimista hozzáállás, x86 procit nem csinálhatnak, ami azt jelenti hogy vagy emulálni tudják ami garantáltan lassabb lesz, vagy azt várják hogy minden programot írjanak meg a saját procijaikra, ezzel biztosítva hogy pl semmilyen régi cucc ne fusson rajtuk, és amíg nem terjed el senki nem fog a procijukra írni semmit(de nem terjed el, mert senki nem írt a procijukra semmit).
Plusz a proci nem videokártya, alapjaiban teljesen más a kettő, az egyik egy teljesen általános célú eszköz, a másik pedig probléma specifikus.
Ha végtelen pénzt beleölnek, és vállalják hogy az első 3-5 generáció katasztrofálisan teljesít anyagilag akkor lehet reális ez a dolog.
Ha valaki beleszólhat jelenleg ebbe az egészbe az az Apple.
Majd meglátjuk ők hova haladnak a mobilprocesszorban, de egyelőre megvan a reális esélyük hogy kiszorítsák az X86-t a piacról, csak kell hozzá 1 évtized minimum.
Hónap végén itt a Ryzen 7000 3D széria és valszeg azoknak nem lesznek egy ideig ellenfeleik.
Ryzen 7 7800X3D. Csak majd az itthoni árakra kell figyelni
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Gondolkodtam,hogy majd az év második felében beruházok egy konfig frissítésre,és a legidőtállóbb (Olyan 6-8 évre) procit szeretném kinézni magamnak. Az i9-13900K-val szemezgettem Intel vonalon,de akkor lehet,hogy egy új Ryzen 7-es 3D-s CPU jobb választás,mint az i9?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!