Mennyire bonyolult átmásolni az adatokat hdd-ről ssd-re?
1. Átklónozod az HDD-t az SSD-re valamilyen programmal, mondjuk Macrium Reflecttel vagy Clonezillával (pendrive-ról futtatható)
2. Utána berakod az SSD-t, elindítod a gépet, leteszteled minden oké-e, megvannak-e az adataid
3. A HDD-t újraformatálhatod, ha akarod, hogy üres legyen, aztán vagy külső házból, USB-re rádugva használod, vagy veszel egy HDD beépítő kereted (egy ilyesmit, csak a megfelelő méretben: [link] és beszereled mondjuk az optikai meghajtó helyére.
Nem túl bonyolult.
Legutóbb a minitool partition wizardot használtam.
Fapados verzió ingyen letölthető.
ha van pc -d egyszerubb es koltseg sem kell igazan
ha nincs akkor koltsegesebb mert vagy belso vagy kulso lehetoseget kell adnod mar egybol hogy masolhas rajtuk (de ha kesobb ugyis hasznalnad mindegy)
ha nem fontos a rendszered amilyen most akkor tisztan is telepitheted windowst es hdd d hez ugyis hozzafersz majd, az adataidhoz
csak ilyen idos laptopnal gyozodj meg hogy minden driver megvan (lesz) hozza, mert ha nem akkor gondjaid lehetnek (ha tisztan telepitened (ha regen volt akkor szerintem nem artana)
Én CloneZilla helyett RescueZillát javaslok:
Ugyanaz van a motoráztető alatt, csak barátságosabb a felhasználói felülete.
"adatokat" ? (filmek, doc, xls)
Copy + paste
Ctrl-c ctrl-v
6/
v1. Veszel egy asztali gépet és abba átrakod..
v2. Veszel egy usb-sata kábelt
eSata fizikailag más formájú és táp sincs rajta, dokkoló kell hozzá.
Usb-n van táp 2,5" lemezekhez.
Ha mégsem adatot hanem oprendszert akarsz áttenni, akkor inkább egy külső hdd-t vegyél amit később mentésre használhatsz.
És ne klónozz hanem ments usb re majd csere ssd re és visszaállítod usb fileból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!