Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire bonyolult átmásolni...

Mennyire bonyolult átmásolni az adatokat hdd-ről ssd-re?

Figyelt kérdés
Van egy 11 éves laptopom, amiben egy 750 gb-os hdd van. Ezt szeretném sdd-re kicserélni, 500 gb-osra vagy 1 tb-osra. Én végezném el a cserét, szétszedném a laptopomat és a hdd helyére beraknám az ssd-t. A hdd-ről hogyan tudnék hozzáférni az adatokhoz? Illetve az ssd-ről hogyan tudnék adatokat átvinni a hdd-re? Arra gondoltam, hogy valahogyan biztosan megoldható, hogy a hdd-t a csere után külső adattárolóként újra tudjam használni.
2023. febr. 12. 17:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1. Átklónozod az HDD-t az SSD-re valamilyen programmal, mondjuk Macrium Reflecttel vagy Clonezillával (pendrive-ról futtatható)

2. Utána berakod az SSD-t, elindítod a gépet, leteszteled minden oké-e, megvannak-e az adataid

3. A HDD-t újraformatálhatod, ha akarod, hogy üres legyen, aztán vagy külső házból, USB-re rádugva használod, vagy veszel egy HDD beépítő kereted (egy ilyesmit, csak a megfelelő méretben: [link] és beszereled mondjuk az optikai meghajtó helyére.

2023. febr. 12. 17:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem túl bonyolult.

Legutóbb a minitool partition wizardot használtam.

Fapados verzió ingyen letölthető.

2023. febr. 12. 17:40
 3/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

ha van pc -d egyszerubb es koltseg sem kell igazan

ha nincs akkor koltsegesebb mert vagy belso vagy kulso lehetoseget kell adnod mar egybol hogy masolhas rajtuk (de ha kesobb ugyis hasznalnad mindegy)

ha nem fontos a rendszered amilyen most akkor tisztan is telepitheted windowst es hdd d hez ugyis hozzafersz majd, az adataidhoz

csak ilyen idos laptopnal gyozodj meg hogy minden driver megvan (lesz) hozza, mert ha nem akkor gondjaid lehetnek (ha tisztan telepitened (ha regen volt akkor szerintem nem artana)

2023. febr. 12. 17:58
 4/11 anonim ***** válasza:

Én CloneZilla helyett RescueZillát javaslok:

[link]

Ugyanaz van a motoráztető alatt, csak barátságosabb a felhasználói felülete.

2023. febr. 12. 20:02
 5/11 anonim ***** válasza:

"adatokat" ? (filmek, doc, xls)

Copy + paste

Ctrl-c ctrl-v

2023. febr. 12. 20:12
 6/11 A kérdező kommentje:
Hogyan tudom elérni egyidőben, hogy a HDD is és az ssd is csatlakozva legyen a laptophoz?
2023. febr. 13. 10:37
 7/11 anonim ***** válasza:

6/

v1. Veszel egy asztali gépet és abba átrakod..

v2. Veszel egy usb-sata kábelt

2023. febr. 13. 10:54
 8/11 A kérdező kommentje:
Usb-sata kábelt használva kB. Olyan lenne mintha egy pendriveot használnék? A klónozás is menne azon keresztül? Esetleg jobb választás lenne egy sata-esata kábel, hamár van esata port a laptomon?
2023. febr. 13. 10:57
 9/11 anonim ***** válasza:

eSata fizikailag más formájú és táp sincs rajta, dokkoló kell hozzá.

Usb-n van táp 2,5" lemezekhez.

[link]

2023. febr. 13. 11:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha mégsem adatot hanem oprendszert akarsz áttenni, akkor inkább egy külső hdd-t vegyél amit később mentésre használhatsz.

És ne klónozz hanem ments usb re majd csere ssd re és visszaállítod usb fileból.

[link]

2023. febr. 13. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!