Milyen processzort vegyek a géphez? És hogyan álljak neki?
Szeretnék egy újat, mert a windows 11 a mostanin már nem tud elfutni mert "nem található" TPM modul. Na most azért vagyok bajba, mert úgy szeretném, hogy a többi hardverrel kompatibilis legyen.
Illetve még egy nagyon buta kérdésem van: hogy alaplapot is cserélni kell ilyenkor vagy csak külön a procit? Azért vagyok nagyon gondban, mert a gépnek ez a területe amihhez sosem nyúltam még. Cseréltem már HDD-t, SSD-t, optikai meghajtót, video kártyát, RAM-ot. De az alaplaphoz sosem mertem még hozzányúlni, na most ez a gyári ezer éves ami benne van.
Új PC-t nem akarok venni.
Ja igen azt sem írtam hogy PC, nem pedig laptop.
csak a win 11 miatt nem érdemes.
Fejleszteni akkor érdemes ha a mostani már erőben kevés.
Főleg használt alkatrészekkel(processzor, ram nem elromlős de alaplap,videokártya is lehet használt) lehet spórolni.Igaz ezzel tökölni is kell meg érteni egy kicsit hozzá.
Én i3-10100F és ryzen 3 3100 köré épített rendszert mondanám az aljának amire érdemes ha most fejlesztenéd,és innen felefelé.
1) amíg támogatott a W10, addig semmi előnye nincsen a W11-nek egy egyszerű net+film+régi játékok gépen.
2) a W11 kis trükkel telepíthető bármilyen gépre. Google... Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a microsoft ellehetetlenítené ezt, de még van pár éved gondolkodni.
3) ha nincs lehetőség maradni windowson a W10 támogatásának megszűnésével, akkor valószínűleg linuxon is folytathatod. A windows játékok többsége kiválóan fut már linuxon is (van ami még jobban is)
Tehát ha a mostani géped megfelel, akkor nincs okod váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!