Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzort vegyek a...

Milyen processzort vegyek a géphez? És hogyan álljak neki?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy újat, mert a windows 11 a mostanin már nem tud elfutni mert "nem található" TPM modul. Na most azért vagyok bajba, mert úgy szeretném, hogy a többi hardverrel kompatibilis legyen.

Illetve még egy nagyon buta kérdésem van: hogy alaplapot is cserélni kell ilyenkor vagy csak külön a procit? Azért vagyok nagyon gondban, mert a gépnek ez a területe amihhez sosem nyúltam még. Cseréltem már HDD-t, SSD-t, optikai meghajtót, video kártyát, RAM-ot. De az alaplaphoz sosem mertem még hozzányúlni, na most ez a gyári ezer éves ami benne van.

Új PC-t nem akarok venni.

Ja igen azt sem írtam hogy PC, nem pedig laptop.

2023. febr. 8. 12:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A látók és a gondolatolvasók az ezotéria kategóriában vannak. Ha nem írod le mid van, akkor hogy segítsünk?
2023. febr. 8. 13:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én erre a célra alapból a Ryzen 5 3600 vagy Ryzen 5 5500-at ajánlom B550 alaplappal. De ha van még egy kis kereted akkor jöhet a Ryzen 5 5600. Vagy B660 lappal a az I5 12400. Gondolom nincs olyan vgad ami miatt indokolt lenne az erősebb proci. Tehát nincsen ilyen RTX 3080 Ti, 4070 vagy RX 6800 XT vagy a feletti kártyád. Oda lenne már indokolt a Ryzen 7 5700X vagy az I5 13400F minimum.
2023. febr. 8. 13:14
 3/12 A kérdező kommentje:
Intel core i3 3220
2023. febr. 8. 13:57
 4/12 anonim ***** válasza:
És egy asztali gép csak a processzorból áll szerinted?
2023. febr. 8. 14:25
 5/12 A kérdező kommentje:

AMD Radeon R7 200 Series video.

Kingston DDR3 kettő x 2 GB RAM + egy 4 GB RAM szitnén Kingston DDR

Mit kéne még írni? Meg keresem akkor, de írtam hogy nem teljesen értek hozzá.

2023. febr. 8. 15:00
 6/12 anonim ***** válasza:

Úgy álljál neki hogy megfogalmazod a célt, hogy mire szeretnéd használni(alap netezés csak,vagy játék ,ha jaték milyen szintű ,milyen felbontású, hány Hz-es monitoron).

Ennek fényéban majd ajámlanak a többiek egy processzor + videokártya kombót.Ehhez illő alaplappal.

Plussz a RAMnak is mennie kell,mert az újak már DDR4-esek minimum.

A többi esetleg maradhat.

Amid most van az már elég régi platform nem érdemes fejleszteni.

2023. febr. 8. 15:19
 7/12 anonim ***** válasza:
Ilyen buta kérdezőt ecsém. 😂😂
2023. febr. 8. 15:20
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha csak a win 11 a cél, talán egy ilyen tpm modul megoldja:

[link]

,de ne számíts csodákra, inkább maradjon a win10 amíg lejár rá a támogatás. (kb 2025 a hírek szerint)

Ha meg mégis sürgetnéd akkor fejleszteni érdemes, szóval legalább 11.gen intel, vagy amd 5000 széria, hozzá való ddr4 lap és minimum 8gb ram, plusz szükség esetén egy stabil táp is.

2023. febr. 8. 15:26
 9/12 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es hozzászóló most nagyon megmondtad a tutit, remélem otthon rárántottál, hogy mekkora király vagy, név és arc nélkül beoltottál egy totál idegent. Sajnos én nem tudok elmenni szó nélkül az ilyen bohócok mellett pedig nyílván könnyebb lenne, hogy ne süllyedjek le az ilyen szinte én is...

Azzal kezdtem, hogy nem értek hozzá, a többi hozzászóló így is állt hozzá, amit ezúton is köszönök. Ha értenék hozzá nem kérdéseket tennék fel hanem én adnám a válaszokat vagy doktorit írnék belőle, de sajnos nem a szakterületem. De van egy rossz hírem kedves bohóc barátom attól, hogy ebben a témában otthon vagy, lesz olyan téma az életben amiben viszont te nem leszel otthon és akkor majd rád mondják hogy buta. Addig is marad a rejszolás és a rajtam való röhögés. További szép napot! :)

2023. febr. 8. 15:40
 10/12 A kérdező kommentje:

Igaz, hogy nem írtam le konkrétan a célt akkor megteszem windows 10-ről 11-re való átállás, mert majd azt idővel kivezetik és nem kap updateket. Feltételezem könyebben benyelek vírust és hasonlók, illetve miért legyen 10-es ha lehet 11 is?

Hát ha a RAM-nak és a videókártyának is menni kell akkor viszont maradjon a 10 és ha majd tényleg kivezetik akkor egy újabb gépet venni, összeállított konfiggal és akkor nem is tökölnék vele ennyit.

Amúgy netezésre, filmnézésre és régi játékokkal való játékra használom csak.

2023. febr. 8. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!