Ez a fél setup csere jó választás lesz 710 ezres maximális keretből?
Alaplap, cpu hűtő, tápegység és 16gb memória már megvannak hozzá
Msi Mag X570s Torpedo Max alaplap
Evga W1 700W tápegység
Thermaltake TOUGHRAM XG RGB 16GB (2x8GB) DDR4 4600MHz
R7 3800X 4.5GHz
EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 12GB OC
egy 1tb pcie 4.0 ssd, 4K 165Hz monitor.
És így fejleszteném:
AMD Ryzen 7 5800X3D
Thermaltake TOUGHRAM XG RGB 16GB (2x8GB) DDR4 4600MHz Megint ugyanaz a ram modul
Apacer AS350 Panther 2.5 1TB SATA3
SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XTX 24G
XTX helyett inkább nVidia 4080
nézz utána azért teszteken, játékfüggő lehet. De ha szóba jön mondjuk ray tracing, akkor egyértelműen nv, vagy ha szükség lenne nagyobb folyamatosságra, akkor pedig a DLSS 3.0 elég jól veri az FSR megoldást.
pl [link]
Többi nagyjából okés, proci mindenképp jó, kb az egyetlen értelmes előrelépési lehetőség az AM4 platformon, és ezzel kimaxoltad.
Bár én inkább eladnám a mostani ram-ot, és cserélném egy egyszerű 2x16GB CL16 3600mhz-re. Semmi előnyöd nincsen a gyorsabb memóriákból gamingben. Procilimites környezetben lehetne róla szó, valahol a 240+fps 240+hz-es monitoroknál. Nálad nincs ilyen, felesleges ilyen drága memóriát választani.
jaa, na a táp, igen...
cseréld azonnal kategóriának írja, erre a videóra hivatkozva https://www.youtube.com/watch?v=60jVEwq44ZU
nem tudom mi van benne, nem néztem meg, de ez alapján dönts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!