Tier D minősítésű tápegység még vállalható lehet
Gamer PC-hez?
Figyelt kérdés
Elvileg az igazán veszélyesek a Tier F alattiak. A Tier D tápok még ajánlottak lehetnek, legalábbis vállalhatóak. De nem tudom, hogy ilyen procit, vgat és monitort rá kössek e.
Nekem egy hasonló 2 éve tönkre vágta az egész alaplapomat valahogy... nem voltam boldog :) de amúgy asszony gépébe is noname táp van 10 éve és semmi baja, szóval még vállalható.
2023. febr. 7. 07:04
2/7 anonim válasza:
Még ha bőségesen túlméretezett lenne, akkor azt elhetne mondani, hogy jó talán, mert úgysem elsz igazán meghajtva, de itt konkrétan a vga 250-300w között képes kérni, proci 100w fölött szintén tud kényelmesen kérni, már 400 körül járunk, mellé az egyéb apróságok a gépben, szóval amúgy is angyon határon lenne használva.
2023. febr. 7. 08:31
3/7 anonim válasza:
Sztem ne a tápon spórolj, mert úgy jársz mint az egyes. :) Én elég morcos lennék...
2023. febr. 7. 08:58
4/7 anonim válasza:
Ehhez a fogyasztás- és költségszinthez semmiképp sem spórolnék már a tápegységen.
2023. febr. 7. 09:41
5/7 anonim válasza:
Tudnék mesélni a Mercury, Codegen meg a Vargáné és Tsa által elkövetett károkról....
hacsak nem akarsz úgy járni...
2023. febr. 7. 10:28
6/7 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem egy Tier F vagy rosszabb tápegységre is rá lehetne kötni egy olyan gépet ami már ha éppen, hogy is de befér a fogyasztásba?! Csak ott jóval nagyobb a kockázat arra, hogy visz más alkatrészt is ha tönkre megy. De azok amiket az #5 írt meg még egy IGP Haswell I3S processzoros rendszerre is veszélyesek lennének. Mondjuk nem értem a Codegen miért szerepel benne a listában mert a 2000-es évek elején sokan ajánlott márkaként hivatkoztak rá. Emlékszem a Pentium D és GeForce 7900 GS mellett nekem az volt. És teljesen jól működött minden. Vagy később rossz minőségűvé vált a márka?
2023. febr. 7. 11:58
7/7 anonim válasza:
sose volt jó minőségű a codegen. aki jónak mondta az vagy árulta és haszna volt belőle, vagy szimplán csak tájékozatlan volt. 10 éve még a chieftek és FSP is ilyen nagyon menő minőségnek volt beállítva valamiért a magyar PC közösségben, pedig akkor is ugyanaz a középszerű márka volt minőségre, mint ami ma is (persze, van top A tier minőség nekik is, de nem azt ajánlgatják mostanában sem). Valamiért mindig vannak ilyen hülyeségek, amit valaki elkezd terjeszteni, aztán sokan átveszik utánanézés nélkül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!