Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tier D minősítésű tápegység...

Tier D minősítésű tápegység még vállalható lehet Gamer PC-hez?

Figyelt kérdés

Elvileg az igazán veszélyesek a Tier F alattiak. A Tier D tápok még ajánlottak lehetnek, legalábbis vállalhatóak. De nem tudom, hogy ilyen procit, vgat és monitort rá kössek e.

Intel Core I7 9700

GIGABYTE Aorus Radeon RX 6750 XT 12GB OC

LG 34GL750-B Monitor

Bitfenix BPA500u 500W 80 Plus táp lenne

2023. febr. 7. 03:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy hasonló 2 éve tönkre vágta az egész alaplapomat valahogy... nem voltam boldog :) de amúgy asszony gépébe is noname táp van 10 éve és semmi baja, szóval még vállalható.
2023. febr. 7. 07:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Még ha bőségesen túlméretezett lenne, akkor azt elhetne mondani, hogy jó talán, mert úgysem elsz igazán meghajtva, de itt konkrétan a vga 250-300w között képes kérni, proci 100w fölött szintén tud kényelmesen kérni, már 400 körül járunk, mellé az egyéb apróságok a gépben, szóval amúgy is angyon határon lenne használva.
2023. febr. 7. 08:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ne a tápon spórolj, mert úgy jársz mint az egyes. :) Én elég morcos lennék...
2023. febr. 7. 08:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez a fogyasztás- és költségszinthez semmiképp sem spórolnék már a tápegységen.
2023. febr. 7. 09:41
 5/7 anonim ***** válasza:
34%

Tudnék mesélni a Mercury, Codegen meg a Vargáné és Tsa által elkövetett károkról....

hacsak nem akarsz úgy járni...

2023. febr. 7. 10:28
 6/7 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem egy Tier F vagy rosszabb tápegységre is rá lehetne kötni egy olyan gépet ami már ha éppen, hogy is de befér a fogyasztásba?! Csak ott jóval nagyobb a kockázat arra, hogy visz más alkatrészt is ha tönkre megy. De azok amiket az #5 írt meg még egy IGP Haswell I3S processzoros rendszerre is veszélyesek lennének. Mondjuk nem értem a Codegen miért szerepel benne a listában mert a 2000-es évek elején sokan ajánlott márkaként hivatkoztak rá. Emlékszem a Pentium D és GeForce 7900 GS mellett nekem az volt. És teljesen jól működött minden. Vagy később rossz minőségűvé vált a márka?
2023. febr. 7. 11:58
 7/7 anonim ***** válasza:
29%

sose volt jó minőségű a codegen. aki jónak mondta az vagy árulta és haszna volt belőle, vagy szimplán csak tájékozatlan volt. 10 éve még a chieftek és FSP is ilyen nagyon menő minőségnek volt beállítva valamiért a magyar PC közösségben, pedig akkor is ugyanaz a középszerű márka volt minőségre, mint ami ma is (persze, van top A tier minőség nekik is, de nem azt ajánlgatják mostanában sem). Valamiért mindig vannak ilyen hülyeségek, amit valaki elkezd terjeszteni, aztán sokan átveszik utánanézés nélkül.

Ma meg ugye ez lehet egy irányadó lista:

[link]

Szóval ha volt pénz a RX 6750-re, akkor már egy tier B táptól is kicsit húznám a számat...

2023. febr. 7. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!