Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a gamer gép megéri?

Ez a gamer gép megéri?

Figyelt kérdés

szeretnék gamer gépet venni, és mivel ez garanciális, elgondolkodtam rajta, 450 volt a keretem.

[link]

2023. febr. 4. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Annyira tetszik, mikor látok a sok hulladéktemető között egy ilyen minőségi összeállítást is 😃 szép gép.

Nem biztos, hogy ez a legjobb ár-értékű gép ennyiért, de abszolút ajánlom a vételt.

Azért a videokártyát figyeld, hogy csak másfél év gari...

Picit jobbat ki lehet hozni a keretből, ha nagyon ki akarod centizni, de nem igazán lehet belekötni ebbe a gépbe 😉

2023. febr. 4. 18:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és még egyszer átfutottam... neme egy itthoni boltba szóló gatancia, hanem gyártói, tehát meghibásodás esetén te intézed az RMA-t, kezdve a külföldi szervizbe küldéssel, önköltségen.

Szóval ezeket az apróságokat érdemes belekalkulálni.

2023. febr. 4. 18:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Akkor megpróbáljak a videokártya miatt esetleg alkudni?

Bár ahogy olvasgattam valóban gyors a gainward ilyen szempontból, illetve egyik oldal szerint 0,4%os a meghibásodási arány.

2023. febr. 4. 18:22
 4/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

nem hiszem hogy lehetne alkudni

es nem is erdemes

ha te is kulon kulon most megvenned mind ugyanezeket szerintem nem lenne olcsobb

es sok macera lenne es dragabb

akkor miert erne meg?

lejebb adnal par dologbol de minek

3060Ti az brutal kari, ha nem eleg majd 4070 korulire csereled

szoval alakitgatni 3070 miatt nem erne meg

3080 ert igen de az ennyibe ne? Ferne bele

2023. febr. 4. 18:46
 5/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

fontosabb hogy keves ertekelestol sokan felnek, meg amugyis annyira nem is regi felhasznalo

ha megteheted akkor helyben nala kiprobaltathatnad legalabb

ennyi minimum lenne

azert csak megnyugtatobb

Amugy nagyon jo hirdetes valoban, nem csak odavet par semmitmodo adatot mint sokan teszik

Xy4

2023. febr. 4. 18:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a segítséget, akkor felveszem vele a kapcsolatot! Mentek a likeok
2023. febr. 4. 18:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

3080 belefér a keretbe, ugyanígy használtan

kicsit lejjebb kell venni a minőségből akkor, de gamer kategóriába abszolút beleférne, nem kellenek a top termékek,

kb így:

alaplap ASRock B550M Pro4 42 000 Ft

processzor Ryzen 5600 58 000 Ft

hűtő 34 esports 15 000 Ft

ram 2x8GB DDR4 3200MHz 17 000 Ft

táp Seasonic FOCUS GX-650W Gold 38 000 Ft

ssd Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe 22 000 Ft

ház valami tetszetős, ventilátorokkal 40 000 Ft

össz: 232 000 Ft

szállítgatásra, összerakásra még legyen rászámolva egy 10-es, szóval bő 200 ezer maradt videokártyára.

ebből nem egy ismeretlen eredetű használt videokártya jön ki, nem egy zsír új 3060ti, hanem 3070! vagy RX 6750 XT;

esetleg másfél év garis (magyar boltba szóló!!) RTX 3080

(procihűtőből igazándiból bármi jó ezen a szinten, csak a zaj miatt érdemes cserélni a gyárit egy hőcsöves 120mm+ ventiláros hűtőre)

szóval nem gondolnám, hogy egy 450 ezres gamer keretbe kellene egy közel 40 ezres procihűtő, vagy egy gaming szempontból lényegtelen, munkás strapa SSD, fele tárhellyel. Top minőségű tápegységre figyeltem, a többi annyira nem gondolnám.. tehát ebbe még mehet egy 5800X3D + egy 4080 fogyasztásszintű videokártya, és megvan.

vagy esetleg még a ram lehet 3600 mhz, mert nem vészes a +5 ezer érte, csak nem biztos, hogy szükséges. tehát ez is olyan, hogy megéri kicsit spórolni rajta, ha jobb videokártyát lehet bepasszírozni helyette.

2023. febr. 4. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!