Miért lassabb a DDR3-as lapom, mint a DDR2-es?
Figyelt kérdés
Még a rendszer is vagy 3x annyi ideig tölt be.2023. febr. 2. 12:40
2/8 anonim válasza:
Attól, amiért újabb a memória, még az újabb gépben lehet:
- lassabb processzor
- teleszemetelt operációs rendszer akár sok automatikusan induló programmal
- hibás szektorokat tartalmazó vagy lassú adattároló
- egyéb hiba
3/8 anonim válasza:
Na és grammra ugyanaz a két rendszer csak egyiken DDR2-es lap a másikon ugyanannak a lapnak 3-at támogató kiadása?
4/8 A kérdező kommentje:
3: pontosan, minden ugyanaz. Mármint elromlott (de ez sem biztos) a lapom, vettem ugyanolyat, annyi különbséggel, hogy abban már ddr3 volt. Proci is ugyanolyan benne. Op rendszert se kellett újraraknom, ment a lapcsere után, azért a chipset drivereket újítottam. De az előtt és az után is lassú volt. Azért vettem új lapot, mert mindig újraindult és nehezen indult. Na ez az új lappal is megvan, úgy, hogy nincs rádugva semmi se, csak táp, még a tápot is kicseréltem, akkor is újraindul vagy nehezen indul, ugyanúgy be kell állítani mindent a bios-ban elölről minden bekapcsoláskor. Hardver és szoftver hiba nem lehet, mert mindent kicseréltem, csak arra tudok gondolni, hogy rossz chipeket és puffereket rak a lapba a gyártó alapból. De a régi lapom ha elindul, 3x gyorsabb ddr2-vel. Valami feszkóbeállítás lesz szerintem a ludas a north vagy a south bridgenél, esetleg ramnál, biosban hol lehet a bridge-eket felülírni?
2023. febr. 3. 06:51
5/8 A kérdező kommentje:
775-ös lapok.
2023. febr. 3. 06:53
6/8 anonim válasza:
Milyen operációs rendszert használsz?
Újratelepítés megvolt?
Milyen lap a régi és milyen az új?
7/8 anonim válasza:
Mert valami ősrégi használ szrt vettél. Ha újonnan is vetted, akkor is ez vagy 10 éves alaplap, nyilván a cmos elem kuka. cr2032-es kell bele. Azért nem lett gyorsabb, mert kevés a ram, így látatlanban.
8/8 A kérdező kommentje:
8: nem, ram épp elég. Több rammal is ugyan olyan lassú. A régi gépek sokkal gyorsabbak voltak, mint az újak.
2024. ápr. 5. 02:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!