Miért nem ismeri fel a PC a másik kettő ramot?
Adott egy (nem mai) pc, ddr3-as ramokkal, ami nemrég a kezem ügyébe akadt. Nem ismerem az előéletét, viszont amint szétszedtem észrevettem, hogy 4/4 ram slot foglalt. Megnéztem, a márkája ugyan különbözik, (SK hynix, Samsung), illetve a modul típusa (buffered, unbuffered DIMM), az AIDA felismeri, viszont a windows (sem a bios) nem.
64 bites Windows 10 pro
DDR3 1600 Mhz ram
Mi lehet a probléma?
A típusokat egyesével felismeri?
Két esetet látok: vagy a BIOS nem kompatibilis valamelyik típussal, vagy egyszerre a több típus nem tudja kezelni
Ha az utóbbi áll fent, akkor még kísérletezhetsz azzal, hogy más sorrendben teszed be őket
A probléma a modul típusa (buffered, unbuffered DIMM) volt.
A buffered - más néven (ECC) szerverramokat az alaplap nem ismeri fel, nem kezeli. Nagyon kevés olyan lap van, amelyik ezeket kezeli.
Úgy egyébként nem tudom, hogy miért ódzkodsz a Samsung ramoktól, a Corsair ramok egy részét is a Samsung gyártja és úgy gondolom, hogy elég kelendőek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!