Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a baja a gépemnek,...

Mi lehet a baja a gépemnek, ha az USB eszközöket nem igazán akarja felismerni?

Figyelt kérdés

Szóval USB-ről megy a billentyűzetem, az egerem, a kontrollereimet is felismeri mindig, gond nélkül. USB-ről megy a bluetooth is, tehát mondjuk hogy valamilyen szinten azért jók ezek a portok. Ezeket az eszközöket hiba nélkül viszi.

Viszont van nekem egy Oculus Rift S-em, amit egy ideig gond nélkül használtam, aztán egyszer csak kaptam a hibaüzenetet: USB-ről nem lehet felismerni az eszközt, tehát nem kap elég áramot, vagy ilyesmi. Sose tudtam ezt megoldani, a fejes fent porosodik a szekrény tetején. A számítógép nem ismeri fel, hogy USB-ről is rá van nyomva a gépre a fejes.

Na de!!! Most vettem egy nyomtatót. Canon Pixma, kis 9 ezres mediamarktos. És nem sikerül telepítenem a számítógépemre a drivert, mert amikor arra a részhez érkezek hogy csatlakoztassam a nyomtatót, akkor kiírja a hibaüzenetet: "A nyomtatót nem lehet felismerni. Ellenőrizze a csatlakozást." És ugyan azt írja ki nekem probléma megoldásként, mint amit a rift is írt: húzzam ki-be, próbáljam más portba, semmi nem működött ennél se és a riftnél se.

A gépem hátulján sok USB port van, van zöldes, van kék, van fekete, akárhova dugdosom ezt a 2 eszközt sose fog működni, mindig hibát ír.

Mondanám hogy rosszak az USB-im, de akkor miért ismeri fel ha a telefont rádugom, a kontrollert, egeret, billentyűt.. Mi folyik itt?

Segítséget szeretnék kérni. Mi lehet a probléma? :(

2023. febr. 1. 12:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet használtál valamikor driverbooster vagy hasonló programot ami el*asta az usb drivereidet... :(
2023. febr. 1. 12:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Használtam, iobit-et :D driver boostert
2023. febr. 1. 12:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Viszont amikor a fejessel harcoltam próbáltam úgy is, hogy visszaállítottam a gépet eredeti állapotára, úgy hogy semmi nem volt rajta, és úgy se ismerte fel. Tehát driver booster elcseszés előtti pillanatban sem. Mondjuk ekkor meg lehetett az indok a rendes driverek hiánya, nem tudom :S
2023. febr. 1. 12:41
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

A fekete a gyári usb 2.0, ez lassú/lassabb, a kék az usb 3.0 vagy 3.1, a zölddel lehet tölteni alvó állapotban anélkül hogy bekapcsolnád/felébresztenéd a gépet.

Javaslom menj be az eszközkezelőbe, nézd meg fel van-e telepítve rendesen az USB illesztőprogramja. Ha nem, akkor kérdőjel vagy felkiáltó jel van mellette, hogy valami nem stimmel vele.

2023. febr. 1. 13:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Az eszközkezelőben az USB eszközök alatt semminél nincs sárga felkiáltójel, vagy kérdőjel :S

Mindegyiken végigmentem jobb klikk, illesztőprogram frissítésével, de mindre az jött ki hogy már a legjobb driver van telepítve rá :S

2023. febr. 1. 13:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Törölj minden USB drivert, hagyd, hogy a win telepítse magának.
2023. febr. 1. 14:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Ettől azért félek mert 1x belepiszkáltam ilyesmibe és az lett belőle hogy ledobta a billentyűzetet, egeret, és újraindítás után sem jött vissza :D izgalmas volt
2023. febr. 1. 16:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!