Mi lehet a baja a gépemnek, ha az USB eszközöket nem igazán akarja felismerni?
Szóval USB-ről megy a billentyűzetem, az egerem, a kontrollereimet is felismeri mindig, gond nélkül. USB-ről megy a bluetooth is, tehát mondjuk hogy valamilyen szinten azért jók ezek a portok. Ezeket az eszközöket hiba nélkül viszi.
Viszont van nekem egy Oculus Rift S-em, amit egy ideig gond nélkül használtam, aztán egyszer csak kaptam a hibaüzenetet: USB-ről nem lehet felismerni az eszközt, tehát nem kap elég áramot, vagy ilyesmi. Sose tudtam ezt megoldani, a fejes fent porosodik a szekrény tetején. A számítógép nem ismeri fel, hogy USB-ről is rá van nyomva a gépre a fejes.
Na de!!! Most vettem egy nyomtatót. Canon Pixma, kis 9 ezres mediamarktos. És nem sikerül telepítenem a számítógépemre a drivert, mert amikor arra a részhez érkezek hogy csatlakoztassam a nyomtatót, akkor kiírja a hibaüzenetet: "A nyomtatót nem lehet felismerni. Ellenőrizze a csatlakozást." És ugyan azt írja ki nekem probléma megoldásként, mint amit a rift is írt: húzzam ki-be, próbáljam más portba, semmi nem működött ennél se és a riftnél se.
A gépem hátulján sok USB port van, van zöldes, van kék, van fekete, akárhova dugdosom ezt a 2 eszközt sose fog működni, mindig hibát ír.
Mondanám hogy rosszak az USB-im, de akkor miért ismeri fel ha a telefont rádugom, a kontrollert, egeret, billentyűt.. Mi folyik itt?
Segítséget szeretnék kérni. Mi lehet a probléma? :(
A fekete a gyári usb 2.0, ez lassú/lassabb, a kék az usb 3.0 vagy 3.1, a zölddel lehet tölteni alvó állapotban anélkül hogy bekapcsolnád/felébresztenéd a gépet.
Javaslom menj be az eszközkezelőbe, nézd meg fel van-e telepítve rendesen az USB illesztőprogramja. Ha nem, akkor kérdőjel vagy felkiáltó jel van mellette, hogy valami nem stimmel vele.
Az eszközkezelőben az USB eszközök alatt semminél nincs sárga felkiáltójel, vagy kérdőjel :S
Mindegyiken végigmentem jobb klikk, illesztőprogram frissítésével, de mindre az jött ki hogy már a legjobb driver van telepítve rá :S
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!