Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Huawei modem wifije, most az...

Huawei modem wifije, most az 5Ghz be van kapcsolva? hogy tudok rácsatlakozni, vagy ez automatice működik?

Figyelt kérdés

1 hete kötötték be a Digit, kábelen perfekt, wifin is jó a sebesség, de sajnos csak a tizede.

HG8247H típusú modemet kaptunk.

A WLAN beállításoknál látszik, hogy van 2.4G és 5G beállítás, mindkettőnek van SSID-je, broadcast be van akpcsolva, titkosítás ugyanaz és jelszó is ugyanaz. Alatta van egy beállítás amit nem értek, de akkor ez jelentené, hogy mikor felcsatlakozok a 2.4G wifire, akkor átkapcsol az 5G-re automatice?

Vagy ez hogy működik?

Jelenleg így néz ki a beállítás és csak a "DIGI-" kezdetűt látni, ami 2.4G, az 5G nem látszik sosem.

Itt van róla képernyőkép:

[link]

2023. febr. 1. 11:39
 1/5 P.O.C. ***** válasza:

Elvileg csak N -es WiFi van benne, szóval nagy csodát nem várj. Ideális körülmények között is kb. 150 Megabit megválasztja.

Ha annál gyorsabbat akarsz vegyél AC vagy még inkább AX szabványt tudó Wi-Fi routert, és kötsd utána AP módba.

2023. febr. 1. 11:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez 5G-t nem tud, pechesebb időszakokban még 2.4-et se

Vegyél egy rendes routert

2023. febr. 1. 12:43
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor legegyszerubb az lenne ha vennék egy AX routert, a modemet bridgelt módba tenném, a wifit meg ugyanúgy használnánk?

A DHCP-t melyiknek kellene végeznie? Mert szerintem a laptop az a modemre lesz rákötve ahogy most is, de olyan régen csináltam már hogy nem jut eszembe hogy megy tovább a DHCP és honnan :D

2023. febr. 2. 06:37
 4/5 P.O.C. ***** válasza:

Csak 1 db DHCP kell. Ha a modemet bridge rakod, értelem szerűen a routeren lesz aktív a DHCP.

Ha viszont a modem lesz router módba, az új AX-es routert csak sima AP módba használd (dumb AP), ez esetben nem fog bekavarni a hálózatba. Vezetékesen ilyenkor a modem és az új router portjait is használhatod. Míg előbbi esetben csak az új router portjait lehet használni.

2023. febr. 2. 07:25
 5/5 A kérdező kommentje:

Hm, lehes az előbbi megoldás jobb is lenne így hogy a modem wifije ennyire levágja a netet. Max akkor igen mindent arra dugunk.

Akkor még egy utolsó kérdés, hogy milyen eszközt ajánlanátok?

Én ezt nézegetem épp:

[link]

2023. febr. 2. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!