Windows 10/ 64 bit által letiltott kábelátalakítóadaptert hol tudom feloldani?
Történet dióhéjban annyi, hogy két monitort használok és a második monitorral történt meg a legutóbbi Windows frissítés és nem az elsődleges monitorral így az elsődleges monitor átalakítóadapterét letiltotta.
Mi ilyenkor a megoldás?
Azt nem ismeri fel, mint hardvert így az eszközkezelőben sincs ott.
Talán videokártya drivert fissítette olyanra, aminél jelentkezett ez a bug.
A videokártya driver újra telepítését javaslom.
Más megoldást ismersz esetleg?
Amit kipróbáltam az a következő:
elkezdtem feltelepíteni az új drivert aztán kihúztam a videokártyából a jól működő monitort és csak az volt rádugva -bekapcsolva- ami nem akar működni.
Telepítés végig ment de a monitor nem kapcsolt be, majd rádugtam a korábban is működő monitort és azzal használható a sz.gép.
Igen működik az adapter.
A probléma akkor jött elő amikor huzamosabb ideig a másodlagos monitort használtam elsődlegesként és nem kapcsoltam be az elsődleges monitort, s mindeközben frissítettem a videokártya driver -ét, aztán amikor az elsődleges monitort akartam volna használni már nem kapott jelet így nem kapcsol be.
Az a helyzet, hogy Windows 10 - 64 bit alatt ez már a második ilyen adapter amit letiltott.
Addig nem tiltja le amig
Feltételezem addig nem tiltja le a driver a adapteres monitort amíg azzal kapcsolod be a sz.gépet (minden nap) és azzal is telepíted fel a videokártyához tartozó drivert.
Erre szerinted van bármi megoldás?
Még abban is kételkedem, hogy ha újra raknám a Windows-t akkor sem működne.
"Esetleg olyat tud a Windows 10/64 bit, hogy két teljesen különböző videókártyát rakok a gépbe és az egyikről az egyik monitor a másikról meg a másik? Óriás hülyeség?"
Működhet ez is igen, de szerintem egyszerűbb a monitort olyanra lecserélni ami már rendelkezik a szükséges bemenetekkel és nem kell átalakítózni, ami mindig csak egyel több hibaforrás lehet.
Igazad van, videókártyához kompatibilis monitort kéne vennem.
Az van, hogy a mostanit nincs szívem kidobni, megaztán amire használtam, böngészés, olvasás, YouTube arra optimális volt LG Flatron W2240s - PN.
Az lenen a szuper ha ugy tudnék monitort szerezni, hogy ezt beszámítják. :)
Esetleg ha valaki nagy Windows hacker az segíthetne. ;-P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!