Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen all in one gépet vegyek?

Milyen all in one gépet vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 1995 óta windows-t használok. Most egy Lenovo all in one pc-m van és le szeretném cserélni, amin egy Win7 fut. Nehéz volt rá felpasszírozni, de megoldottam.:-) Kérlek, hogy az, hogy miért használok 2023-ban win7-et az ne legyen kérdés a válaszokban. Fogadjuk el, hogy mert én ezt így akartam. Köszi. Most, hogy új gépet szeretnék el kell búcsúznom szeretett oprendszeremtől, mert az újra már nem tudom felrakni a win7-et. Egyik ismerősöm felvetette, hogy miért nem veszek egy Imac-et illetve majd egy IPhone-t a 15-20 éve használt Samsung telefon helyett. Az utóbbi 10 évben a samsung S sorozatát illetve a Note sorozat telefonjait használtam. Sok cikket elolvastam már arról, hogy miben jobb az egyik illetve a másik. A gép amire használnám: 70%-ban tv illetve videók nézésére, pdf olvasásra, böngészésre. Ezért csábít az Imac 5K felbontása, bár a tv adások, még a HD-t sem tudják mindig. kb 15%-ban office programok futtatása. A fennmaradó 15%-ban vegyes felhasználás. Egy-egy kép szerkesztés és ha elindul a gépen, akkor egy-egy kisebb window-os játék vagy más programok futtatása, de ezek nagyon minimális részben. Egy használt 27 colos 2019-es Imac-ot néztem ki durván fél milláért illetve egy fél éves HP all in one gépet QHD (2550*1600 felbontásban) 350.000 Ft-ért. Szerintetek melyiket érné meg jobban, ha a felhasználási szokásaim nem változnak? A kérdés, hogy egy 3-4 éves gépért érdemes e 1,5 szer több pénzt kiadni ezek a felhasználási szokások mellett? Kérlek, hogy szavazz, hogy szerinted melyiket vegyem meg. A műszaki paraméterek:

Imac:27 coll/2019/8 gb/I5 3Ghz/1 fdd/Radeon 570x 4 gb

HP: 27 coll/2022/8 gb/I5 1,8ghz 12.gen/512 gb ssd/Intel® UHD Graphics 730

#Imac,
2023. jan. 28. 10:35
A kérdező szavazást indított:
2019-es IMac
2022-es HP all in one pc
6 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:

Samsung dex-hez mit szólsz? Nyilván megvannak a korlátai. Nem tudom milyen office lehet hozzá, de ilyen netezgetésre-médiafogyasztásra kiváló. Nagyon erősek a mai telefonok. Nézz utána.

TV-t meg nem tudom hogyan néznéd... HDMI-s TV Boxod van? Vagy DIGI kábel, és DVB-C koax kábel? Hogyan fogná azt egy all-in-one PC?

Illetve inkább linkeld a kinézett gépeket!

All-in-one helyett inkább monitor+mini PC-t javasolnám amúgy. Jobb ha külön van. Egy mai mini PC akkora, mint egy TV box, monitor hátuljára szerelhető.

2023. jan. 28. 11:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha Windows-t használsz, ne iMac-et nézegess. Van ugyan Bootcamp, de Win7-et szerintem már rég nem támogatnak. Még ha fel is megy, nem fogsz driver-t találni semmihez. Intel-es Mac-et meg eleve meggondolandó hosszú távra vásárolni ma, előbb-utóbb az M sorozatra készül minden (Widows meg ezen nincs, de ha lesz is, nem nagyon van ARM support alkalmazás téren Windows-on).

A monitor+miniPC szerintem is jobb választás, mint egy nem Mac all-in PC.

2023. jan. 29. 11:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Megnézem a mini pc-ket is. Még ezt is néztem. Volt egy Dell gépem 100 évvel ez előtt. Pentium 1-es. :-) Utána jött egy Dell Inspiron laptop. Szóval a Dell gépek nagyon bejöttek. [link]
2023. febr. 3. 00:20
 4/5 anonim ***** válasza:

na igen, az az ami egy vicc kategória ár ügyileg.

ennyiből kijön egy ennél sokkal komolyabb laptop + jobb monitor + perifériák, vagy egy közepes gamer konfiguráció

2023. febr. 3. 13:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a segitséget. Akkor még nézelődöm. Mivel van gépem szerintem akkor fogok venni, ha sikerül eldöntenem.
2023. febr. 4. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!