Milyen gépházat javasoltok sleeper pc-nek radeon 6700 xt-vel?
Lényegében bármiből lehet pc ház,tehát... tényleg bármibe bele lehet faragni, amibe fizikailag belefér. Nem muszáj leragadni a hagyományos számítógép házaknál.
____
Ha az egyszerűségnél akarsz maradni, akkor viszont érdemes egy szakadt régi ATX házat választani, P3-P4 korszakból.
Pár kritikus dolgot meg kell oldani rajtuk:
- Szellőzés: a mai gépek hőtermelése teljesen más, mint akkor volt. Meg kell oldanod a házban a levegőcserét, hogy ne süljön be a gép, ventilátorlyukakat kell vágnod rá nem látható helyekre (alulra mindenképp van lehetőség, elől a műanyag előlap mögött szintén, hátul a kimeneti rész a nehézkes.
- felső táp: ezekben a régi gépházakban felül van a tápegység, azaz ha nem találsz rá megoldást, akkor minden alkatrész által termelt forró levegő a tápegységen keresztül fog kijutni a házból. Nem nagyon láttam jó megoldást erre... talán az optimai lemezek helyére mehetne a táp, vagy itx alaplap esetén talán befér a videokártya alá még egy táp, kisebb SFX táp mindenképpen, és akkor hátul van egy nagy kimenet a levegőnek az eredeti táp helyén... nem tudom mi a jó sajnos.
- HDD/FDD/ODD tartó oszlopokat ki kell szerelni. HDD-t mindenképp. FDD-t... szerintem max az előlapot érdemes visszaragasztani. ODD viszont akár működőképesnek is megcsinálható, egy sata, megsárgult fehér meghajtót ha találsz, akkor simán ráköthető a gépre.
Lényeg a lényeg... bármilyet is akarsz sleeper gépháznak, youtube-on van egy csomó ötlet. Tényleg ez a jó,hogy az ATX szabvány már több, mint 25 éve egyeduralkodó a PC piacon, tehát nagyon künnyű egy régi házba beilleszteni egy új hardvert is. Az alalap csavarok a helyükön lesznek, az IO shield is passzentos általában (bár sok ilyen 98 előtti házban lehet fix IO hátlap, szóval azt azért kerülném)
De ha nagyon akarsz DIY-oskodni, akkor régi vhs/dvd lejátszó, fa rádió.. na, nem sorolom, bármibe beépíthető.
Nem tudom mennyire retro házat szeretnél de nekem egy 13 éves Cooler Master Haf 912-ben van Ryzen 5 5600 és RX 6900 XT. Mind a 4 helyen van benne venti így bőven jó a szellőzése.
De itt is van egy jó pár alternatíva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!