Msi b450 bazooka v2 alaplapom miért nem látja a videókártyát és mit lehet vele csinálni?
eddig tökéletesen működött a gép, ma a hideg szobában kapcsolnám be melózni, erre nincsen kép, nem bootol, semmi életjelet nem ad, azon kívül, hogy az összes ventillátor felpörög
kép nincs
itt a manualja:
ameddig eljutottam magamtól a hibafeltárásban:
34. oldal EZ Debug LED, és az alaplapon világít a VGA lámpa.
erre a manual annyit ír:
VGA - indicates GPU is not detected or fail.
Kicseréltem a VGA-t másikra, a hibajelenség ugyanaz, ugyanúgy fennáll
kérdésem:
Mit lehet tenni, mi lenne gazdaságos ezzel az alaplappal?
a többi komponens:
ryzen 2600
xfx 6600 xt
16 GB ram
mi lenne a leggazdaságosabb megoldás, alternatíva?
nincs gari, 3 éves
de szerintem 6-7 évet el kellene mennie...
Mondok egy tippet és egy kis történetet.
A tipp: Húzd le a háttértárakat.
Én konkrétan egy lapot cseréltem, ugyanúgy VGA led világított, 3 VGA-val próbáltam semmi. Lap gariba, közben mivel kellett a gép vettem másik lapot.
Összerakom, az sem indul, annyival viszont előrébb lettem, hogy van rajta kétkarakteres kijelző és ott már kódot írt. Háttértárra... Lehúztam az egyik HDD-t, azonnal indult utána.
MSI lap esetében az keverhetett be, hogy a VGA led után jönne rögtön a HDD, gondolom logika szerint annyit jelentett, hogy a VGA világított, hogy azt még ellenőrizte és ott akadt el, tehát valójában az utána soros háttértár ellenőrzés nem sikerült.
Ja amúgy kp nálam annyi volt, hogy bal felső rész környékén egy _ villogott monitoron.
sajnos nem jött be, már kiszedtem minden ssd foglalatba való kütyüt is
nem tudom mit tehetnék még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!