Hogyan tudhatom meg az alaplapom tipusát ha csak a azonositoját tudom? Alaplap azonosítója: 63010000000100101111011413Chipset$1APTC018_9SKT61AUS és milyen videókártyát tudnék bele venni?
Ez egy Lenovo brand gép, az alaplap neve Lenovo Mahobay IS7XM, második és harmadik generációc proceszorokkal kompatibilis.
A táptól függ, hogy mekkora fogyasztású videókártya mehet bele.
Amit elbírhat ez egy olyan VGA aminek elég a PCI-ról kapott áram. Szóval olyan max 1050 amit belelehetne tenni.
Gyártó 240-280W-os tápokkal szerelte ezeket a brand gépeket a leírás szerint. [link]
Ha szerencséje van, akkor tower rendszerű szerver, ott van hely. Ha SST akkor viszont csak low profile, az is hülyén van elrendezve. Így néz ki a tower változat, abba szerintem jobb kártya is mehet:
#6 vagyok, én tévedtem. A tower sem kapott erősebb tápegységet. Bár elvileg 26A, de két osztott 12V ág van benne és ez összesen 240W terhelést tud kombináltan, vagyis cpu és egyéb 12V-t igénylő cuccok számára leadni. A Lenovo sajna igen kicentizte ezeknek a home masináknak a tápigényét, ha biztosra akarsz menni akkor GT 1030, az is nagy upgrade neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!