Jó ötlet lehet AM5 platformra építkezni ha később úgyis fejleszteni fogok vga és ezzel együtt cpu téren is?
Amikor az első generációs Ryzeneket piacra dobták. Akkor is direkt azt vettem meg. Ryzen 5 1500X + GTX 1080.
Mikor váltottam videokártyát RTX 3090-re két éve akkor meg tudtam venni mellé a Ryzen 7 4750G-t. Most viszont van erre az egészre egy kis feles pénzem és megteszek ezt a cserét, ha videokártyát még nem is a mostani generációkból hanem a 2024-es felhozatalból veszek. De nincs kizárva ha jó áron találok RTX 4070, 4080, 4090 modelleket már most teszek egy cserét.
Mindent az alapokra fogok halmozni vagy Ryzen 5 7600X-re fogok épiteni gondolom erősebb a 6 magjával is mint a 4750G 8 maggal.
Valami ilyesmi fél konfigot akarok össze rakni:
+ még 1 Sata SSD. A PCI-E 4.0 SSD mellé. És a 700W 70+ tápomat is cserélem erősebbre mert pl az RTX 4090 nagyon sokat zabál. És a 3090 mellé is csoda, hogy elég ez úgy, hogy még a proci is húzva van. Egyébként is megéri a processzor csere azért, hogy a 260Hz monitoromat legalább Full HD-ben kitudjam használni.
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz
ASUS TUF GAMING B650-PLUS
Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz
Team Group CX2 2.5 2TB SATA3
EVGA SuperNOVA 1300 80Plus Platinum
Jelenlegi VGA Zotac AMP Holo GeForce RTX 3090 OC 24gb
AM5 nagy előnye az időtállósága, már ha úgy állnak ehhez is hozzá, mint az elődjéhez.
Hátrány ugyanakkor, hogy jóval drágább, mint egy LGA1700-as rendszer DDR4-gyel.
Nyilván mérlegelni kell, mi a fontosabb.
De ha már van AM4 lapod, pattinthatsz bele 5800X3D-t, azzal úsznád meg legolcsóbban.
Viszont bárhogy dönts, az az 1300W táp nagyon overkill.
Amíg csak lehet, addig érdemes kivárni. Új még a dolog, retek drága az alaplap és a DDR5 is, nem csak a proci.
Viszont amúgy meg totál ajánlható dolog a hosszú távú lehetőség miatt.
1300W táp meg tényleg hülyeség. 850W fölé totál értelmetlen menni. 750W is kiszolgál már egy korrekt rtx 4090 gépet. Főleg ha ryzen 5 a cél.
5800X3D valóban még egy jó lépés lehet a platformon. Szerintem olcsóbb még közbeékelni és később AM5-re váltani, mint most AM5-re váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!