Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDD probléma: Vezérlőpult-->Tá...

HDD probléma: Vezérlőpult-->Tárolóhelyek-->Fizikai meghajtók--> hiba; sikertelen művelet. Mi a probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Némi probléma akadt a HDD-mmel: amikor bekapcsolom a gépem akkor van hogy nem érzékeli a gép, mint „fizikai meghajtó” viszont mellette a gép látja, mint „tárolóhelyet”. Más esetben „fizikai meghajtó”-ként és „tárolóhely”-ként is ugyanúgy látja, a zöld pipával jelzi is. Ritkább eset, hogy csatlakoztatva van, de egyáltalán nem látja és ki se jelzi, hogy érzékelné.

HDD: Western Digital Blue 4TB; Alaplap: ASUS ROG STRIX FX10CS_GL10CS; Processzor: Intel Core I5-8400; RAM: SK hynix 8GB; GPU: NVIDIA GeForce 1060 6GB.

2023. jan. 23. 18:09
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Talán fontos lehet: amikor anno a gépházon kívülre helyeztem a HDD-t (azt gondolva, hogy kábelprobléma van) és úgy kötöttem rá a kábeleket, akkor szintúgy van hogy nem érzékeli a gép, mint „fizikai meghajtó” viszont mellette a gép látja, mint „tárolóhelyet”. Ebben a pozíciójában is van hogy „fizikai meghajtó”-ként és „tárolóhely”-ként is ugyanúgy látja vagy csatlakoztatva van, de egyáltalán nem látja és ki se jelzi, hogy érzékelné. Tehát mindegy, hogy hogy helyeztem el a HDD-t a szerencsén múlik, hogy megnyitható lesz-e a merevlemez.
2023. jan. 25. 18:39
 12/37 anonim ***** válasza:
63%
Másik gépben próbáld ki. Esetleg külső usbs dokkolóval.
2023. jan. 25. 19:21
 13/37 A kérdező kommentje:
SATA kábellel van csatlakoztatva.
2023. jan. 25. 19:30
 14/37 anonim ***** válasza:
63%

HDSentinel mit mutat?

Lemezkezelő mit mutat?

Tárolóhelyek mit mutat?

Képeket mutass!

2023. jan. 26. 00:29
 15/37 anonim ***** válasza:
63%

Nem látok más megoldást mint hogy lemented róla valahova az adataidat - amikor épp működik, utána bebootolsz egy Gparted live pendriveról és tisztára törlöd a 4TB lemezt, teljesen tisztára formázatlanra inicializálatlanra mint ahogy a boltban megvetted.

Utána winben lemezkezelővel inicializáld, formázd (de lehet ezeket felajánlja önmagától is), majd másold vissza rá a lementett adatokat.

Azt a külső hdd házat meg ne használd többé (ezen lemezzel).

Tárolóhelynek se állítod be többé ha rám hallgatsz.

2023. jan. 26. 11:27
 16/37 A kérdező kommentje:

HD Sentiel és Vezérlőpult:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. jan. 26. 13:32
 17/37 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy a merevlemeznek kontakthibája legyen belül? Mert ilyen feltételezést is hallottam.
2023. jan. 26. 13:34
 18/37 A kérdező kommentje:
Mindenesetre megpróbálom a GParted-et. Rátettem egy üres pendrive-ra, de azt írja ki, hogy a pendrive-ot fogja "újrabootolni" (F:) és nem a merevlemezt (E:) a merevlemezre pedig nem tehetem rá, mert akkor a törlés a Windows-t is érintheti (ahogy ott írták). Mit tudok tenni ezen esetben?
2023. jan. 26. 20:11
 19/37 anonim ***** válasza:
63%

Ilyen egyszerű bootolható pendriveot készíteni:

- duplán kattintasz az .iso ra

- a létrejött új meghajtóról mindent rámásolsz egy fat32 pendrivera

- restart, post alatt F8-at nyomkodsz

- listából kiválasztod az UEFI:pendrive nevű eszközt

Ennyi. Bebootol az usb.

(A módszer univerzális iso tartalma lehet windows vagy linux is)

2023. jan. 26. 20:42
 20/37 A kérdező kommentje:
A .rar fájl is okés?
2023. jan. 26. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!