Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért írnak elő kisebbet, ha...

Miért írnak elő kisebbet, ha belefér a nagyobb is? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Elnézést, ha bugyuta lesz a kérdés, de mégiscsak érdekel és nem találtam erre vonatkozólag leírást.

Tehát, tönkrement a videókártyám így vennem kell egy újat. A gépház SilentiumPC Signum SG1. Ennek a leírásában az szerepel, ha jól emlékszem, hogy 325mm-es VGA fér bele. Lemértem és a ház belül 340mm, így elméletileg egy nagyobb VGA is elférne benne, de gondolom valamiért csak leszabályozták, hogy mekkorát lehet beletenni.

Igazság szerint új gépházat nem szeretnék venni, bár lehet az lesz, mert a mai videókártyák már elég méretesek lettek. Egyébként a kinézett kártya ASUS Rog Strix RTX 4070 Ti, de lehet csak RTX 3070 Ti lesz. A 3070 Ti beleférne a jelenlegi házba is, mert 318mm, viszont a 4070 Ti már 336mm-es, ami szintén beférne, mert 4mm-rel kisebb mint a ház tényleges belseje, csak a leírásban foglalt értéket már túllépné, illetve az egyik előoldali ventilátort kellene kivenni, de az amúgy sem zavarna sok vizet, mert csak 3 hónapja lettek oda felszerelve.

Plusz kérdés, ha mégis házvásárlás mellett is döntök, milyent ajánlanátok olyan 70.000 forintig, amibe beleférnek a mai VGA-k és egyéb alkatrészek és jó is a szellőzése?

Köszönöm

2023. jan. 23. 11:16
 1/4 anonim ***** válasza:
szerintem a pice csatik véget
2023. jan. 23. 11:43
 2/4 anonim ***** válasza:
66%
Mert inkább írnak kevesebbet, ami még biztosan belefér
2023. jan. 23. 12:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha belefér belefér. Egyébként simán lehet hogy oda is lehet szerelni pl. ventilátort, ekkor már nem férne bele.
2023. jan. 23. 12:35
 4/4 anonim ***** válasza:
47%
#2 ekkora hülyeséget rég nem halottam... egy gyártónak konkrétan meg kell határoznia hogy miből mekkora fér bele a házba, ugyan akkor meg jegyzem az a 325 mm csak magára a kártyára vonatkozik, a táp csatlakozónak külön helyet tartanak fent ami kb+ 2 cm növeli a kártya hosszát meg is van a válasz.
2023. jan. 23. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!