Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A videokártyákon, vagy legaláb...

A videokártyákon, vagy legalább néhányon miért nincs már VGA port, amikor valószínűleg lenne rá igény?

Figyelt kérdés
Tudtommal a GeForce 900-as sorozat óta nincs, és az elég régen volt. Az olcsó/régi monitorokon jellemzően csak VGA van, és elég sokan használnak ilyet, akiknek kevés az integrált videokártya (én nem tartozom közéjük, felőlem meg is szüntethették volna 10 éve).
2023. jan. 20. 09:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%

Aki kiad 150 ezret egy videokártyáért az szánjon 30 ezernél többet a monitorra.

Akinek elég az olcsó monitor az dugja az alaplapi igp-re..

2023. jan. 20. 09:16
 2/17 anonim ***** válasza:
92%

Pont ez az, hogy NINCS rá igény. Ha lenne, akkor raknának rá, de NINCS!

Tehát ahhoz, hogy lehessen VGA kimenet egy videokártyán, a videokártyára kéne integrálni egy digitális-analóg konverter. MINDRE! Tehát a gyártók ezt a helyet inkább megspórolják, és akinek szüksége van VGA portra, az szépen vesz magának egy HDMI-VGA vagy DP-VGA aktív átalakítót. Ilyen egyszerű...

2023. jan. 20. 09:21
 3/17 anonim ***** válasza:
91%

Elavult technológia.

Nekem is lenne igényem a használatára ha valamit veszek "régi-monitor-kompatibilis" legyen, mert vak vagyok, tehát nekem nem kell modernebb, ha segíteni kell akkor aki ránéz meg csak kis ideig nézi.

2023. jan. 20. 09:24
 4/17 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem sincs rá igény.

Nagyon régi monitornak kell ahhoz lennie, hogy csak VGA port legyen rajta. Ami 10 évnél újabb, szerintem azon mindegyiken van más is, még ha olcsó is.

2023. jan. 20. 09:31
 5/17 P.O.C. ***** válasza:
82%

Az igazság az hogy amelyik már annyira homeless monitor, hogy csak D-SUB van rajta, azt iroda célra használják, vagy raktárakba, meg pénztárgép monitornak integrált videokártyáról.

Annál komolyabb monitorokon már mindenképp van valamilyen digitális csatlakozó. Most ne Magyarországból indulj ki, ahol még mindig használnak ilyeneket Gaming célokra is. Ez a videokártya gyártóknak túl kicsi piac, amért nem éri meg nekik, hogy tovább komplikálják az így is agyonkomplikált elektronikát a termékükön. Akinek meg mégis szüksége lenne rá vesz aktív átalakítót.

2023. jan. 20. 09:33
 6/17 anonim ***** válasza:
83%

Árban jól illik a 100 ezer Ft-os videokártyához a 2 ezer Ft-os aktív átalakító. 🤣

(A minőségről már nemis szólva)

2023. jan. 20. 09:51
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat. Fel nem foghatom, miért ír valaki (5) ennyire ostoba választ... Mint írtam, talán odáig nem mindenki jutott el, engem nem érint a probléma, csak itt futok bele néha ilyen kérdésekbe, tudom, hogy elavult, pontosan ismerem. #2 Ki írt olyat, hogy "MINDRE"? Az van ott, hogy "legalább néhányon". Utálom az ilyen ordító, kioktató CSUPA NAGYBETŰZÉST, valahogy nem egy briliáns elmére gondolok ilyenkor.
2023. jan. 20. 10:17
 8/17 NTBS ***** válasza:
100%
Nem gazdaságos. Lassan, de biztosan kiszorulhat.
2023. jan. 20. 15:21
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincs rá igény
2023. jan. 20. 18:52
 10/17 anonim ***** válasza:
46%

MINDRE, AZ ADOTT SZÉRIÁBAÓL*

csupa NAGY betűvel

2023. jan. 20. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!