Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Most akkor az RTX 4080 miért...

Most akkor az RTX 4080 miért is olyan rossz vétel az RX 7900XTX-hez képest?

Figyelt kérdés

A 4080-t sok tesztben botrányosan lehúzták az ár-érték arányával kapcsolatban és hogy ha majd jön a 7900XTX akkor akkor eljön a kánaán mert egyrészt több száz euróval olcsóbb lesz másrészt legalább olyan erős.

Na most kiderült, hogy valóban erősebb általánosságban viszont a ray tracing továbbra is sokkal gyengébb továbbá legalább 80/100wattal többet fogyaszt ami nem kevés éves szinten

Az ár viszont ugyancsak messze nem olyan jó mint ahogy az AMD-t beharangozták;

7900XTX referenciamodell 1200 euró (ebből kiderült iszonyat magas a meghibásodási arány ugyanis gyártási hibás jó részük...)

Gigabyte 4080 pedig 1325 euró

De ha a csúcsot nézzük akkor Sapphire 7900XTX 1500eu míg egy Asus 4080 Strix 1630 eu

Tehát 1440p-re aki kihasználná a ray tracinget nem érné meg jobban a ~130 eurós felár? én eddig a 7900XTX-re vártam mert a 4080 tesztek elvették a kedvem de nem nagyon értem, hogy miért lett körberajongva az amd

2023. jan. 19. 15:56
A kérdező szavazást indított:
7900XTX-et vennék / veszek
RTX 4080-at vennék / veszek
17 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
81%
Ilyen árak mellett az a 130 euró nem lehet szempont.Azt vedd amelyik jobban megfelel az igényeidnek.
2023. jan. 19. 16:23
 2/19 anonim ***** válasza:
30%

Miért nincs olyan opció, hogy egyiket sem mert mind a kettő kva drága? 😂

Ha csak ezek közül kéne választani én komolyan inkább használnék integrált kártyát

2023. jan. 19. 16:43
 3/19 anonim ***** válasza:
8%

"nem nagyon értem, hogy miért lett körberajongva az amdQ

Pedig egyszerű. Aki többet tejel, annak a termékét fogják hájpolni.

Senki ne essen abba a hibába, hogy azt hiszi manapság független tesztvideók vagy cikkek jelennek meg.

Ez üzletről szól, nem az emberek érdekeiről.

2023. jan. 19. 16:52
 4/19 anonim ***** válasza:
55%

Igen... Akit érdekel az RT, annak az nVidia most még jobb választás lett. Hiába javult kicsit az RX6000-hez képest az AMD, a lemaradás nagyobb lett az új generációkban.

AMD még durván bele tud menni majd az árversenybe, mert egy már kipróbált 1+éve használt gyártósorukon (5nm) készülnek a GPU-k, míg nV egy drágább, zsír új 4nm gyártósoron készíttet; illetve a chiplet dizájn miatt még több GPU chip készülhet AMD-éknél (6900 XT és 7900 XTX die méret azonos, csak utóbbiban 2x a tranzisztormennyiség).

Szóval ja, legyen árverseny!!

A meghibásodások viszont elég gázak, mindkét oldal részéről. A nV a hülye csatlakozójával, az AMD meg az elkúrelt hűtővel. Ez van, új termék... kinövik.

2023. jan. 19. 17:09
 5/19 A kérdező kommentje:

Azért mert már 4 éves elmúlt az rtx 2080-am és feljebb léptem fullhd-ról ahova már kevés ez a kártya. És megint több évre tervezek a kártyával ezért akarok felsőkategóriát venni meg szeretek minden játékot full grafikán játszani kompromisszum nélkül

Cigi meg pia helyett én pc-re költök, ez van :)

2023. jan. 19. 18:19
 6/19 anonim ***** válasza:
56%

"zért akarok felsőkategóriát venni meg szeretek minden játékot full grafikán játszani kompromisszum nélkül"

RTX4090...

Ha kell a Ray Tracing akkor egyértelműen nvidia a tied, ez nem is kérdés.

Az AMD kártyáját várták nagyon, az AMD-s elképzelések is jók voltak csak ezzel a modellel nem sikerült elérniuk azt a teljesítménycélt amit kitűztek, de valszeg idő már nem maradt semmire ezért kerültek az A0 kártyák a piacra. Az AMD gyári hűtője is gyári hibás, ez sem adta most nekik :D

2023. jan. 19. 18:40
 7/19 anonim ***** válasza:
62%
5. jogos
2023. jan. 19. 19:02
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
Az AMD driverekről is írjatok mert azt hallani hogy nem túl jók..
2023. jan. 19. 19:05
 9/19 anonim ***** válasza:
75%

Nagyrészt még azelőtt készültek a 4080 tesztek, mielőtt kijött volna a 7900XT/XTX. Nem volt mihez hasonlítani igazából.

Mindkettőnek szar az ára, csak az AMD jelenlegi generációja a nagyobb fogyasztással, a vapor chamber problémájával csalódás egyelőre, pedig nem vagyok NV fanboy, most is AMD-m van. Az a +130 euró meg teljesen más 1000 eurónál, mint a belépőszinten, aki ennyit kiad videókártyáért, annak nem ez lesz a döntő szempont, főleg, hogy ezért jobb RT teljesítményt, DLSS3-at, illetve munkára sokkal jobban használható videokártyát kap.

Ennek ellenére reménykedek benne, hogy az AMD-nek sikerül majd visszaszereznie az elég durván megkopott piaci részesedését, mert ez a 10% siralmas, kell a verseny. Remélem az Intelnek is sikerül majd értékelhető eredményt elérnie. Nem jó ez a kvázi monopólium.

2023. jan. 19. 21:14
 10/19 anonim ***** válasza:
35%
ytn ha nincs roluk 100 teszt akkor 1 se... ha azok alapjan nem tudsz donteni akkor meg hagyjad az egeszet mi sem tudunk mast elmondani mint ott egy egy videoban
2023. jan. 19. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!