Most akkor az RTX 4080 miért is olyan rossz vétel az RX 7900XTX-hez képest?
A 4080-t sok tesztben botrányosan lehúzták az ár-érték arányával kapcsolatban és hogy ha majd jön a 7900XTX akkor akkor eljön a kánaán mert egyrészt több száz euróval olcsóbb lesz másrészt legalább olyan erős.
Na most kiderült, hogy valóban erősebb általánosságban viszont a ray tracing továbbra is sokkal gyengébb továbbá legalább 80/100wattal többet fogyaszt ami nem kevés éves szinten
Az ár viszont ugyancsak messze nem olyan jó mint ahogy az AMD-t beharangozták;
7900XTX referenciamodell 1200 euró (ebből kiderült iszonyat magas a meghibásodási arány ugyanis gyártási hibás jó részük...)
Gigabyte 4080 pedig 1325 euró
De ha a csúcsot nézzük akkor Sapphire 7900XTX 1500eu míg egy Asus 4080 Strix 1630 eu
Tehát 1440p-re aki kihasználná a ray tracinget nem érné meg jobban a ~130 eurós felár? én eddig a 7900XTX-re vártam mert a 4080 tesztek elvették a kedvem de nem nagyon értem, hogy miért lett körberajongva az amd
Miért nincs olyan opció, hogy egyiket sem mert mind a kettő kva drága? 😂
Ha csak ezek közül kéne választani én komolyan inkább használnék integrált kártyát
"nem nagyon értem, hogy miért lett körberajongva az amdQ
Pedig egyszerű. Aki többet tejel, annak a termékét fogják hájpolni.
Senki ne essen abba a hibába, hogy azt hiszi manapság független tesztvideók vagy cikkek jelennek meg.
Ez üzletről szól, nem az emberek érdekeiről.
Igen... Akit érdekel az RT, annak az nVidia most még jobb választás lett. Hiába javult kicsit az RX6000-hez képest az AMD, a lemaradás nagyobb lett az új generációkban.
AMD még durván bele tud menni majd az árversenybe, mert egy már kipróbált 1+éve használt gyártósorukon (5nm) készülnek a GPU-k, míg nV egy drágább, zsír új 4nm gyártósoron készíttet; illetve a chiplet dizájn miatt még több GPU chip készülhet AMD-éknél (6900 XT és 7900 XTX die méret azonos, csak utóbbiban 2x a tranzisztormennyiség).
Szóval ja, legyen árverseny!!
A meghibásodások viszont elég gázak, mindkét oldal részéről. A nV a hülye csatlakozójával, az AMD meg az elkúrelt hűtővel. Ez van, új termék... kinövik.
Azért mert már 4 éves elmúlt az rtx 2080-am és feljebb léptem fullhd-ról ahova már kevés ez a kártya. És megint több évre tervezek a kártyával ezért akarok felsőkategóriát venni meg szeretek minden játékot full grafikán játszani kompromisszum nélkül
Cigi meg pia helyett én pc-re költök, ez van :)
"zért akarok felsőkategóriát venni meg szeretek minden játékot full grafikán játszani kompromisszum nélkül"
RTX4090...
Ha kell a Ray Tracing akkor egyértelműen nvidia a tied, ez nem is kérdés.
Az AMD kártyáját várták nagyon, az AMD-s elképzelések is jók voltak csak ezzel a modellel nem sikerült elérniuk azt a teljesítménycélt amit kitűztek, de valszeg idő már nem maradt semmire ezért kerültek az A0 kártyák a piacra. Az AMD gyári hűtője is gyári hibás, ez sem adta most nekik :D
Nagyrészt még azelőtt készültek a 4080 tesztek, mielőtt kijött volna a 7900XT/XTX. Nem volt mihez hasonlítani igazából.
Mindkettőnek szar az ára, csak az AMD jelenlegi generációja a nagyobb fogyasztással, a vapor chamber problémájával csalódás egyelőre, pedig nem vagyok NV fanboy, most is AMD-m van. Az a +130 euró meg teljesen más 1000 eurónál, mint a belépőszinten, aki ennyit kiad videókártyáért, annak nem ez lesz a döntő szempont, főleg, hogy ezért jobb RT teljesítményt, DLSS3-at, illetve munkára sokkal jobban használható videokártyát kap.
Ennek ellenére reménykedek benne, hogy az AMD-nek sikerül majd visszaszereznie az elég durván megkopott piaci részesedését, mert ez a 10% siralmas, kell a verseny. Remélem az Intelnek is sikerül majd értékelhető eredményt elérnie. Nem jó ez a kvázi monopólium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!