DisplayPort tényleg bugos?
Akarok egy 144Hz-es monitort és egy 3070-et venni.
Mielőtt kiadnám a pénzt megpróbáltam utánalesni, és elég aggasztó dolgokat olvastam. Ugye a Gsync csak Displayporton át megy NV karikkal ahol a monitor alapból Freesynces.
Viszont olvastam, hogy sok a bug, hogy van mikor elmegy a kép simán, csak HDMI-ről működik, vagy épp ha nincs bekapcsolva a monitor mielőtt bekapcsolja az ember a gépet, akkor az UEFI CSM módba állítja magát mert nem érzékel monitort.
Illetve hogy elvileg még arra is érzékeny, hogy a kártya a tápot két külön kábelről kapja az nem jó neki, ha egy kábelen van a két csatlakozó, mert szintén ezt a bugot okozhatja.
Angol oldalakon olvasgattam, jobban google fordítóval, de mennyire van ezeknek valóság alapja? Tényleg ennyi gond van a DisplayPort csatlakozással?
Elvileg van az nVidiának egy hivatalos listája a freesynces monitorokról.
Én nem paráznék ilyentől, de ha ez a leg.agyobb félelmed, akkor a listáról válassz, vagy válassz natív g-sync monitort.
Nahh, ez a lista elvileg.
És ha jól sejtem, akkor a type: G-sync compatible jelöli a tesztelt freesync monitorokat.
Amit kinéztem XV240Y pont nincs benn, pedig sok másik Acer ahogy nézem ott van. :S
Mindjárt linkelek párat mire gondoltam a bug alatt.
Ez kifejezetten érdekes lehet esetleg:
Google fordítóztam ezt is, de lehet erre vezethetőek vissza a gondok.
Bugos, de egyrészt nem ennyire, másrészt magas képfrissítésnél amúgy sincs választásod.
ASUS monitoroknál van olyan firmware bug, hogy időnként visszaáll 144 Hz-re, ha OC használod. Főként azután, hogy energiatakarékos üzemmódba lép. Be és kikapcsolás megoldja.
A másik bug ezzel kapcsolatos, de ez a Windows hülyesége. Kikapcsolt DP monitor esetén az ablakok átkerülnek a másodlagos kijelzőre. Ha újra bekapcsolod, akkor megpróbálja az ablakokat visszarendezni, de csak félig sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!