Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit tudok tenni ha Kiakad a...

Traktor1 kérdése:

Mit tudok tenni ha Kiakad a processzor ?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Lenne egy kérdésem hátha tudtok segíteni. Szomszédom ragaszkodik az ezer éves számítógéphez, és megkért hogy tegyek meg érte amit tudok.

A gép kapott most egy új SSD-T és 2x2gb ddr2 memóriát. Ehhez lett telepítve egy win 7 64bit. A nagy gondom az hogy már a frissen telepített operációs rendszer kezdeténél, úgy hogy még semmi program nem volt rajta, a processzor állandóan kiakad 100% os terhelésre, aztán vissza ugrik.

Aztán felraktam a videó drivert, alaplapi drivert, de továbbra is amint csinálsz valamit a gépen azonnal kiakad a proci.

Sima álló helyzetben nem, csak minden műveletnél.

Felraktam egy k-lite codec pack, és a chrome böngészőt.

Az internetezés így katasztrofális, bármit nyitsz meg, vagy töltesz le, a proci azonnal kiakad, és így akadozik minden.

Próbálkoztam másik 32bit-es operációs rendszerrel is, több videó driverrel, de mindig ugyan az a vége.

Én találkoztam már egyszer egy hasonló problémával, de ót a rossz wincseszter miatt akadt ki állandóan a proci, itt viszont nem tudok rájönni.

Ha esetleg van ötlet azt megköszönném.

TUDOM HGY EZ A GÉP NEM ÉR MEGY ENNYI FÁRATSÁGOT, ÉN IS KIDOBNÁM, DE MEGKÉRTEK, EZÉRT

MEGKÉREK MINDENKIT CSAK AZ ÍRJON AKI SEGÍTENI SZERETNE.

2023. jan. 15. 05:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hűtéssel minden rendben? Lehet tisztítás és újra pasztázás segítene (a 100% használat oka lehet az, hogy túl meleg és visszafogja magát)

Másik ötlet, hogy nézd meg valamily lightweight Linux alatt, hogy ott is így viselkedik-e (pl Lubuntu)

2023. jan. 15. 06:02
 2/11 anonim ***** válasza:
Két megoldás van. Vagy elfogadtatod vele, hogy ezt ki kell dobni és másik kell helyette, vagy Linux-ot teszel alá.
2023. jan. 15. 06:44
 3/11 anonim ***** válasza:
36%

Kezdésnek vegyél bele erősebb processort.

'Szomszédom ragaszkodik az ezer éves számítógéphez'-vehettél volna bele alaplapot és modern processort,úgysem jött volna rá az öreg.

Gondolkozni kellett volna mielőtt csekekszel.

2023. jan. 15. 06:45
 4/11 A kérdező kommentje:

Szia. Köszönöm hogy írtál.

A proci ventilátora szépen pörög, de tovább nem mentem mert elfogyott a pasztám.

De igazából ideje nincs felmelegedni, hiszen rögtön a bekapcsolás követően bármely műveletnél azonnal kiakad, és néha vissza ugrik közép tájt aztán megint 100%. És tényleg csak annyitól hogy megnyitom a böngészőt. Egy youtube oldalt alig bír betölteni, nem hogy még lejátszani egy videót.

Pontosabban, lejátsza a videót, jó akadozva elkezdi, aztán egy kicsit stabilizálódik.

A Linux-ot azt kihagyom a tesztből.

2023. jan. 15. 06:50
 5/11 A kérdező kommentje:

Kedves harmadik hozzá szóló. Ha így szoktál másoknak segíteni akkor inkább ne tedd.

Mi az hogy (Gondolkozni kellett volna mielőtt cselekszel ) ?

Értelmetlen, és egyben felesleges komment volt.

Arról nem is beszélve hogy én nem vehetek neki úgy bele alaplapot és processzort hogy ne tudjon róla, hiszen ki kell fizetnie.

2023. jan. 15. 07:09
 6/11 anonim ***** válasza:
W7 nem támogatott már. 64 bit W10-et telepíts! Amúgy linux lenne a javaslat tőlem is, de ha muszáj windows-t, akkor csakis a 10. (Lehet, hogy a telepítő nem akar elindulni majd, fekete képernyőt mutat. Ez esetben várj 15 percet, és el fog indulni)
2023. jan. 15. 07:12
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, de igazából win 10-en egyáltalán nem gondolkoztam ilyen régi gépen.

Ha esetleg valami csoda folytán még engedné is hogy feltelepüljön, ilyen kevés memóriával nem érne vele semmit.

Na mindegy, igazából átjött a szomszéd megnézni a gépet jelen állapotában hogy működik, és ez így már neki tökéletes, hiszen mikor áthozta, csak az hogy beinduljon a gép 10 perc volt, most meg egy pillanat alatt feláll a gép.

Az office is szépen gyorsan működik rajta word excel mindent tud használni, de engem nem hagy nyugodni ez a proci kiakadás.

2023. jan. 15. 07:27
 8/11 anonim ***** válasza:
50%

Kevés?

De hát írtad, hogy 2x2GB

4GB nem kevés a w10-nek 🙂

Amíg csak max 4-5 chrome lap van megnyitva böngészéskor, addig nem lesz gond a 4GB RAM. Okos rendszer az a W10.

Meg jó lenne tudni, hogy pontosan melyik proci van benne.

2023. jan. 15. 08:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Milyen proci?
2023. jan. 15. 14:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Az nem meglepő, ha chrome megnyitáskor használja a procit, elvégre be kell tölteni, és gondolom max 2 magos. A youtube esetében pedig a videolejátszáshoz valszeg nincs hardveres gyorsítás, így procin játsza le. Vannak olyan extension-ök, ami régebbi codec típus lejátszására kényerítik a youtube-ot (azt hiszem valami youtube magic az egyik neve, sajnos nem tudom fejből), ezt még meg lehet próbálni.
2023. jan. 15. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!