Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Amd processzorhoz, gigabyte...

Bence1975 kérdése:

Amd processzorhoz, gigabyte alaplapon, jó az intel hűtő, ami asrock alaplapon van?

Figyelt kérdés

#cpu-hűtők
2023. jan. 9. 11:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

[link]

Ennél az a probléma, hogy ha nem gyöngyösi vagy, akkor a szállítás a hűtő árának a többszörösébe kerülhet.

Első körben az ismerősök között néznék szét, hogy nincs-e valakinek.

Vagy ha van a közeledben valami számítógépes bolt, akkor ott megkérdezheted, hogy van-e amd-re hűtőjük.

2023. jan. 9. 14:26
 12/22 anonim ***** válasza:

AM2+/ AM2 hűtő kell neked.

Szerintem írd ki a kérdésedet helyi FB csoportba, hátha van valakinek elfekvőben, és odajótékonykodná a projektedhez. ezek igazándiból már nem érnek semmit sem, kivéve ugye ha szükséged van rá.

milyen város amúgy? nekem van egy amd hűtőm, de nem emlékszem melyik foglalat. és csak hűtő, hátlap minden nélkül.

szóval ha hátlap is kell, az egészen más téma, mint csak egy hűtő, mivel a hátlap az alaplap tartozéka lenne.

amúgy a korabeli intelek erősebbek.. lehet intel alapon lenne jobb elindulni akkor, ha ahhoz van mindened, nem? vagy ahhoz még proci sincsen, v hibásak?

2023. jan. 9. 16:37
 13/22 anonim ***** válasza:

A kérdés az, hogy egyáltalán milyen processzor van abban a Gigabyte alaplapban. Mert az alaplap specifikációi szerint nem túl combos processzorokat támogat. Lehet, hogy jobb lenne elindulni az intel irányába. Ehhez persze tudni kéne, hogy abban a két inteles alaplapban milyen proci van. A 8 giga ram elég lenne, gondolom, 4x2 gigából jön össze. A kérdés ismét az, hogy az inteles alaplapokon van-e 4 memóriafoglalat a 4 memóriának.

A következőt tedd. Derítsd ki, hogy pontosan milyen processzor van az amd-s alaplapban. Milyen processzorok vannak az inteles alaplapokban. Van-e bármelyik inteles alaplapon 4 memóriafoglalat. Ha ezek megvannak, el lehet dönteni, hogy melyiket éri meg összerakni.

2023. jan. 9. 17:16
 14/22 A kérdező kommentje:
Szombathelyi vagyok. Egy PhenomII 4 magos processzor van az alaplapba. A memória 2x4 Gb. A kapott alaplapok Asrok 775i945GZ, a másik Asrok 775Tvins-HDTV Dual Core CPU. Hát ha jól olvasgattam utánna, a gigabyte a legjobb a 3 közül.
2023. jan. 11. 08:29
 15/22 P.O.C. ***** válasza:
Jól olvassad, ezek az Asrock -ok LGA775 -es foglalat életének hajnalán készültek. Nem támogatják 4 magos Core 2 Quad procikat, de 45 nm -es támogatás nélkül a legtöbb Core 2 Duo -s sem támogatják. A gigabyte ezzel szemben sokkal újabb platform.
2023. jan. 11. 08:58
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint legjobban mégiscsak az amd-s alaplappal jársz, mert azokba az Asrock alaplapokba különösen hitvány procikat lehet csak beletenni. Arra viszont figyelj, hogy a Phenom procira nem biztos, hogy elég az amd gyári hűtő, mert ezeknek alapból 95W a TDP-jük, de van 125 wattos is. És ezekre már valami combosabb hűtő kellene.
2023. jan. 11. 11:36
 17/22 A kérdező kommentje:
Szereztem hűtőt. Összerektam a gépet. El is indult. Beléptema Bios-ba a Boot menübe. Látja az ssd-t, meg a sandisk usb-t. Azon van a telepítő. De nem indul el, a balnfelső sarokba villog egy kis vonal. Mi lehet a gond?
2023. jan. 11. 14:36
 18/22 P.O.C. ***** válasza:

-Ez még hagyományos BIOS -os alaplap. Lehet hogy nem megfelelően készítetted el a telepítő pen drive -ot UEFI helyett Legacy/MBR mód kell.

(Ha Windows 10 -et akarsz telepíteni, és a telepítő pen drive -ot a Media Creation Tools -al csináltad, -ami letöltető az MS honlapjáról-, akkor ezzel nem kell foglalkoznod. Mert az UEFI és Legacy módban is indul).

vagy

-Az SSD van elsődleges boot eszköznek beállítva, és van valami rajta amitől kifagy. A gép indításkor F12 -t nyomogass ilyentől amiről elő jön a boot menü itt közvetlenül pen drive -ot válaszd ki.

2023. jan. 11. 14:54
 19/22 A kérdező kommentje:
Elindult a telepítő. Igaz cefet lassú. Most olyan problémába ütköztem, hogy pöttyös a kép. Ahogy húzom az egeret, sok kis szines pötty marad a monitoron.
2023. jan. 11. 15:16
 20/22 P.O.C. ***** válasza:
Az videokártya hiba lesz.
2023. jan. 11. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!