Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ray Tracinget érdemes Ultra...

Ray Tracinget érdemes Ultra beállítás alatt?

Figyelt kérdés
Low vagy Mediumon mennyi értelme van a Ray Tracingnek? Mert benhmarkokon azt láttam, hogyha a Ray Tracing beállítás Ultra vagy High alatt van akkor nem is esik olyan nagyot az fps még AMD vagy GTX kártyán sem. De ilyen esetben csak éppen látszik valami az árnyékokban, visszatükröződésben a Rasterhez képest. Vagy ugyanúgy élesednek a texturák és az árnyék effektek is. Meg a karaktert is látni pl a Watch Dogsban. Egy felületről ami tükör képes. Mert a Ray Tracing szerintem nem csak azért jó mert valós időben rendereli le az árnyékokat. Hanem Ultra RT mellett megváltoznak a színek. A fényforrás be világítása is sokat élesedik. Meg a többi amit fent leírtam. Valaki nem tud linkelni videót ahol több játékban összemérik, hogy milyen a kép Low vs Medium Vs High Vs Ultra (vs Extreme, Psycho) Cyberpunkba van Psycho Ray Tracing is.
2023. jan. 8. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Én szinte sosem kapcsolom be, szerintem annyira keveset ad hozzá a látványhoz, hogy ne éri meg arányaiban egyáltalán.
2023. jan. 8. 22:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Ray Tracing gtx kártyán? Alsóbb kategóriás rtx kártyák sem bírják az rt-t nem, hogy a gtx-ek. Ha bírja a géped és nem számít az fps veszteség akkor kapcsold be.
2023. jan. 8. 22:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Gondolom csak elírta, bár hozzá kell tenni a 1070-1080 kártyákon szoftveresen pl engedélyezve van a dolog, más kérdés, hogy léynegében használhatatlan sebességre lassul tőle bármi, de ettől még működik.
2023. jan. 8. 22:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Nekem GTX 1080 Ti van azon Mediumon már menne elfogadható sebesség mellett.
2023. jan. 8. 23:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Meg kell próbálni, bár nálam 3070-el pl jatekfüggően 20-40% FPS-t képes elvenni az RT, szoftveresen emulálva nem tudom tényleg mit tudhatnak a GTX-ek.
2023. jan. 9. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!