Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD-nél másfél hét alatt...

SSD-nél másfél hét alatt ennyi GB írás az még vajon oké?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Másfél hete vásároltam egy Kingston 240 gigás SSD-t (sima Sata-s), csak a Windows 10-et tettem fel rá és a programokat, semmi mást. Beállítottam, hogy a böngésző se az SSD-re tegye a letöltéseit ha pl. képeket töltök le, hanem a HDD-re. A Windows feltelepítése és a programok feltelepítése után kb. 70 GB-nál állt az össz. írás a vadiúj SSD-n (HD Sentinel szerint). Azóta (mindössze másfél hét telt el) viszont kb. plusz 90 GB-ot írt rá, pedig minden lehetséges dolgot tiltottam a háttérben is, próbálok vigyázni, kímélve van. 160 GB lett rajta írva eddig összvissz (szintén HD Sentinel szerint). Nem sok ez picit? Pár játék még felment a gépre azóta, de mindegyik szigorúan a HDD-re. A gyártó 80 TB élettartamot ír erre az SSD termékre, persze az még kegyetlen messze van, de a semmitől miért ír rá naponta 6-10 GB-okat? Hibernálás is már a beüzemelés napján ki lett kapcsolva (powercfg –h off paranccsal). A Chrome böngészési előzményein kívül nem igazán mehet rá az írás tudtommal, az pedig korábban 1-2 GB volt max, amikor CCleaner-rel üríteni szoktam az elmúlt években. Alapjáraton sem terheli soha semmi a gépet a háttérben, semmi nem "eszik" túl sokat sem, folyton figyelem a Feladatkezelőt. Vírus sincs a gépen, ez egészen biztos.

Másnál is hasonló a helyzet? Köszi!

2023. jan. 6. 14:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit tul van ez misztikfikálva, még ha évi 4TB-ot is írsz rá akkor is 20 év....
2023. jan. 6. 15:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez már pánikreakció.

Felesleges (sőt káros) pótcselekvésekkel. 🤢

2023. jan. 6. 16:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Másfél hét 90GB... heti 60, évi kb 3TB, ez végül is csak 25 évre elegendő szint.
2023. jan. 6. 16:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges parázni az írásmennyiség miatt, használd nyugodtan, azért van.
2023. jan. 6. 17:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 230 napja gurul 100/100-on és 2,7Tb írva...talán 2 éve megy...mi a problémád akkor?
2023. jan. 6. 21:29
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem kell aggódnod. Totál feleslegesen gürcölsz vele. Nyugodtan mehet rá az írás ezerrel, akár még torrentezhetsz is rajta 😉

Többet bírnak, mint a hdd-k. Tehát előbb adja meg magát a mozgó olvasófej, mint az ssd elektonikája.

2023. jan. 7. 01:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szóval na, mikor dolgoztál azon, hogy minél kevesebbet mozogjon a hdd olvasófeje, vagy minél kevesebbszer pörögjön fel a merevlemez? 😃 na látod...

egy ssd-vel pedig még annyit se kell foglalkoznod, mint amennyit hdd-vel foglalkoztál...

2023. jan. 7. 01:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy még nagyon az SSD-k megjelenésekor akkor még jó drágán vásárolt 64GB-os darab bírt ki több mint 10 évet, pedig rendszerlemez volt napi használatban ment 6-8 órát.
2023. jan. 7. 02:07
 9/9 Haburc ***** válasza:
2023. jan. 8. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!