Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem indul be a gép. mi lehet...

Nem indul be a gép. mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Hardveraprón vettem egy intel i5-5900x processzort a gépbe és egy GTX 1070-et, a processzornál még arra is figyeltem, hogy a foglalat megfelelő legyen. A ram a régi gépemből van, de az is jó mert DDR4. Lehet a bekapcsoló gomb hibás?

2022. dec. 28. 21:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj kérdező, hogy amatőr vagy. Ahhoz, hogy mindenkit hülyérevegyél ahhoz ügyesebben kell hazudnod.

Én megtaláltam az eredeti hirdetést, amit te átalakítottál:

[link]

A kérdés csak kitaláció, a kérdező csak hazudozik, valszeg unalmas a téliszünet. Hajrá modik :)

2022. dec. 31. 14:36
 22/25 anonim ***** válasza:

Ez 1000%, hogy nem kompatibilis. Nem igazán értem hogyan sikerült ezt kompatibilisnek találnod.

A képen egy laptop processzor van, ráadásul a kategória is megerősíti ezt, míg az alaplapod asztali.

Fizikailag nem is lehet egymásba illeszteni 😃 hogy a francba sikerült?

a linkelt alaplap hivatalos oldalán találsz támogatási listát:

[link]

Alapvetően a 8000 számozásúakat javaslom, azzal biztosan menni fog a gép. 9000-ek később jöttek, így lehet, hogy az alaplapban nincs még hozzá megfelelő bios támogatás (bár erre nem sok az esély, de inkább ne kockáztass már).

1070 mellé amúgy elegendő lehet az i3 8100 is (4 fizikai mag).

T jelzésűek kerülendőek, mert gyengítettek. F jelzésűben nincs integrált grafika, de a te esetedben ez lényegtelen, hiszen ott a 1070 videokártyád, az fog képet adni, tehát vehetsz akár F jelzésűt is. K jelzésűre nincs szükséged (tuningprocesszor, de ez az alaplap nem tud tuningot, így nem érdemes felárat fizetned)

DDR4 memória rendben van.

Most már csak az a kérdés, hogy akkor milyen processzort vettél??

Nagyon problémás, mert lehet tönkretetted az alaplapot vele!!

Szóval szedd ki a processzort, óvatosan, ellenőrizd az alaplap tüskéit. Ha elgörbültek vagy letörtek az alaplap processzortüskéi, akkor az gyakorlatilag totálkár, kuka. Ez esetben ne ia nézz processzort, hanem majd javaslunk egy kész gépet, amibe csak be kell raknod a videokártyát (az talán menni fog)

Ha rendben vannak a processzorlábak, akkor az jó hír.

2022. dec. 31. 14:52
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Etesd csak a trollt. Nem nézted a #21-ben a linket? :D
2022. dec. 31. 15:05
 24/25 anonim ***** válasza:
Én már elején jelentettem a kérdést, hogy rossz kategóriában, van, mert kb mehetne a viccbe, próbáld meg te is John.
2022. dec. 31. 15:14
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is jelentettem az elején, de látod maradt..
2022. dec. 31. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!