Melyik videokártyát érdemesebb venni, melyik az időtállóbb?
GTX 1660 Ti GDDR6 6GB vagy GTX 1070 GDDR5 8gb
60 ezer forint mindkettő. Nekem a GTX 1070 jobbnak tűnik viszont halottam olyat, hogy a GTX 1660 Ti jobban megéri, időtállóbb is. Mert turing architektúrás multimédiás kártya. Tehát pl videózáshoz, streameléshez jobban jön. És, hogy 6gb GDDR6 vram majdnem olyan mint 8gb GDDR5 vagy GDDR5X vram.
Szóval ha megveszem valamelyiket a 12gb ramom és I7 4820K 4606MHz mellé. Akkor jól fogok tudni már videót vágni. És kicsit régebbi játékokban ultrára is feltudom tekerni a grafikát? Mert a GTX 970 pl 3,5gb vram megtelése után ultrán van mikor belassul és akadozik.
És az ilyen nagy rendszerigényű játékokat pl mint az Elden Ring, Callisto Protocol, CP, RDR2, CoD Warzone II, Battlefield 2042 elfogja vinni a gép Mediumon 60+ fps-el?
valoban a modernebbet mindeg erdemesebb valasztani
teljesitmenyileg nagyon hasonloak amugy
de 2016 os a 1070
2019 es a 1660Ti
azert nagy kulonbseg
"Szóval ha megveszem valamelyiket a 12gb ramom és I7 4820K 4606MHz mellé. Akkor jól fogok tudni már videót vágni."
Szerintem a GTX970-hez képest semmi változás nem lesz.
proci is kell majd (ahoz meg sok minden mas)
Xy4
#6:
Igen, annyiért. A procinál már lényegesen újabbak vannak, de nem katasztrófa, csak nyilván lassabb, mint egy 6-8mag+HT-t felvonultató, sokkal gyorsabb ramokat használó Ryzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!